LAMAIE

LAMAIE
Dulce și bine tolerat, uleiul esențial de lămâie facilitează digestia și, prin urmare, este utilizat în special în caz de detoxifiere sau pentru a lupta împotriva bolii de mișcare a copiilor și greață. Denumire latină: Citrus limon (L.) Burman F. Parte folosită: Zest
Precauții pentru utilizare
Uleiul esențial de lămâie poate fi folosit de femeile însărcinate peste 3 luni și de copii, dar nu de copii. Uleiul esențial de Lămâie este totuși iritant pentru piele și fotosensibilizarea, prin urmare nu poate fi utilizat în aplicare cutanată înainte de expunerea la soare și fără să fi fost diluat anterior. În cazul calculului calculilor biliari, solicitați consultanță medicală. În cele din urmă, este dozat puternic în componentele alergenice: are o cantitate mare de limonen.
ALTE PRECAUTII
Sfaturi medicale
Caută sfaturi medicale pentru persoanele cu epilepsie: risc de epileptogenitate în doză mare.
Aplicare cutanată
Uleiul esential de lamaie este foarte agresiv. Aplicați în mod excepțional și pe suprafețe mici acest ulei esențial pur pe piele. Pe o suprafață mai mare trebuie diluat până la 20% într-un ulei vegetal (20% ulei esențial și 80% ulei vegetal).
Ea fotosensibilizează !! Nu vă expuneți la soare după aplicarea pielii.
Prin ingestie
Uleiul esențial de Lămâie poate fi utilizat pur, pe cale orală, în caz de tulburări digestive. Cereți sfatul medicului dacă problemele sunt persistente.
Uleiul esențial de lămâie poate fi nefrotoxic după ingestie în doză mare și pentru o durată lungă.
În difuzie
Uleiul esențial de lămâie poate fi utilizat în difuzarea atmosferică la bebeluși.
Componente alergene
Uleiul esențial de lămâie conține componente biochimice alergene, inclusiv limonen, în cantități mari.
limonen (56 – 78%);
neral + geranial (≤4%);
linalool (≤0,2%);
geraniol (≤0,1%).
Notă: Cel mai bine este să testați uleiul esențial înainte de utilizare (două picături în cot timp de cel puțin 24 de ore pentru a verifica dacă nu există reacție).
Proprietățile uleiului esențial de lămâie
Uleiul esențial de lămâie este foarte concentrat în limonen, beta pinenă și gamma terpinen. Aceste molecule diferite îi conferă următoarele proprietăți principale:
antibacterian +++ (β-pinen, limonen, citrale): uleiul esențial de Lămâie exercită o acțiune antiinfecțioasă și antibacteriană prin activitatea sa asupra germenilor Gram – și Gram +.
hipolipidaemică ++ (limonen): uleiul esențial de Lămâie conține componente care promovează lipoliza (degradarea lipidelor).
antinauză ++ (limonen): Uleiul esențial de lămâie ajută împotriva greaței sau a bolii de transport datorită limonenului care acționează asupra motilității gastrice.
asemănător vitaminei P, subțierea sângelui ++ (β-pinen, limonen, γ-terpinen): imitarea vitaminei P de către anumite molecule scade permeabilitatea capilarelor și crește rezistența acestora. Uleiul esențial de Lămâie provoacă astfel o acțiune pozitivă pentru prevenirea accidentelor de origine hipertensivă și diabetică, precum și o acțiune favorabilă asupra fluidității sanguine care calmează sistemul nostru nervos, creând astfel un efect „suprimant al apetitului” asupra creierului nostru . Uleiul esențial de lămâie are, de asemenea, caracteristici stomacale care favorizează digestia.
cholagogue, choleretic ++ (limonen): uleiul esențial de lămâie promovează colereza, adică producerea de bilă de către ficat și evacuarea acestuia către intestin.
Dar și aceste proprietăți secundare:
anxiolitic
carminativ
infecție
Pentru detoxifiere
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat pentru + 6 ani. Pe cale orală, 2 picături de ulei esențial de lămâie pe o tabletă neutră pentru a lăsa să se topească în gură, de 3 ori pe zi, la începutul mesei, în mod ideal, în curățarea a 3 săptămâni.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat pentru + 6 ani. In mod oral, ingerati 2 picaturi din amestec, dimineata si seara inainte de masa, intr-o lingurita de ulei de masline, timp de 3 saptamani.
40 de picături de ulei esențial de lămâie
40 de picături de ulei esențial de mentă
40 de picături de ulei esențial de rozmarin în Verbénone
20 de picături de ulei esențial de ienupăr
Pentru mai multe detalii și alți utilizatori: uleiuri esențiale pentru detoxifiere.
Ca suprimant al apetitului
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat pentru adolescenți și adulți. Pe cale orală, 1 picătură de lămâie pe un suport neutru pentru a-l lăsa să se topească în gură înainte de masă.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat pentru + 6 ani. Pune 2 picături din amestec pe un comprimat neutru, pentru a-l lăsa să se topească în gură (fără să se croiască!), Când dorința de a se arunca își face apariția sau cu 5 min înainte de mese (pentru a accelera sațietatea), cu maximum 4 luate pe zi. . În paralel, puneți două picături pe încheieturi și respirați.
20 de picături de ulei esențial de rozmarin Verbénone
20 de picături de ulei esențial de Geranium Rosat
20 de picături de ulei esențial de lămâie
40 picături (2 ml) de ulei vegetal
Pentru mai multe detalii și alți utilizatori: uleiuri esențiale ca suprimante ale apetitului.
În caz de boală de mișcare, greață, vărsături (copii)
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 ani Pe cale orală, 1 picătură de lămâie într-o linguriță de miere sau un comprimat de zahăr sau neutru și lăsați-l să se topească în gură, de 2 până la 3 ori în timpul călătoriei.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
De la 3 ani, și pentru femeile însărcinate de 3 luni. In mod oral, ingerati 1 picatura de amestec pe o tableta neutra sau pe o bucata de paine, din senzatia de greata, de maxim trei ori pe zi.
40 de picături de ulei esențial de lămâie
20 de picături de ulei esențial de Cardamom
20 de picături de ulei esențial Petit Grain Bigarade
Mai multe detalii și alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva bolii de mișcare.
LEMON SAU PEPPER MINT?
Pentru adulți și copii peste 6 ani, este mai bine să folosiți uleiul esențial de Peppermint, o referință pentru combaterea bolilor de mișcare, greață și vărsături de tot felul:
Pe cale orală, 1 picătură de ulei esențial de mentă pură sub limbă.
Inhalați, respirați direct sticla, imediat ce este necesar.
Pentru a curăța aerul
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 luni. În difuzie, introduceți numărul de picături de ulei esențial de lămâie indicat în avizul difuzorului dvs. și difuz pe o plajă de aproximativ 30 de minute.
LAMAIE SAU GRAPEFRUIT?
Uleiul esențial de lămâie este eficient, dar dacă aveți ulei esențial de grapefruit, va fi și mai eficient. În difuzie, turnați numărul de picături indicat pe instrucțiunile din difuzorul dvs. Difuzat cu maxim 30 de minute
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat pentru + 6 ani. În difuzie, introduceți numărul de picături indicat în avizul difuzorului dvs. și difuzați amestecul pe o gamă de aproximativ 30 de minute.
40 de picături de ulei esențial de grapefruit
20 de picături de ulei esențial Ravintsara
20 de picături de ulei esențial Eucalyptus Globulus
20 de picături de ulei esențial de lămâie
Mai multe detalii sau alți utilizatori: uleiuri esențiale pentru curățarea aerului.
În cazul litiazei renale, litiaza veziculară
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat pentru adulți și adolescenți, la recomandări medicale. Pe cale orală, 1 – 2 picături de ulei esențial de lămâie pentru a ingera de 3 ori pe zi.
LEMON SAU LÉDON DU GROËNLAND?
Uleiul esențial de lămâie va fi eficient în cazul litiazei renale sau veziculare, dar dacă aveți ulei esențial de Lédon du Groenland, va fi și mai eficient:
Cutanat, 1 picătură în 4 picături de ulei vegetal, care se aplică la rinichi, de 2 până la 3 ori pe zi.
Oral, la sfatul medicului: 2 picături de Lédon du Groenland pe un comprimat neutru de 2 ori pe zi.
Împotriva celulitei
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat pentru adulți și adolescenți. Cutane, 2 picături de ulei esențial de lămâie în 8 picături de ulei vegetal, masaj pe zonele cele mai afectate, dimineața și seara. Faceți o pauză săptămână după 3 săptămâni de utilizare și începeți din nou, dacă este necesar. Atenție! Uleiul esențial de lămâie nu trebuie aplicat pe piele înainte de expunerea la soare.
LEMON SAU CEDRUL DE ATLAS?
Uleiul esențial de lămâie va fi eficient împotriva celulitei, dar uleiul esențial de cedru Atlas va fi și mai eficient. Cutanat, 2 picături în 8 picături de ulei vegetal, se aplică dimineața și seara în masaj pe zonele cele mai afectate. Faceți o pauză săptămână după 3 săptămâni de utilizare și începeți din nou, dacă este necesar.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Cutanat, aplicați o piuliță a amestecului pe zonele cele mai afectate (coapse, șolduri, fese) prin masare și lăsând amestecul să pătrundă bine. Efectuați acest masaj de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de 3 săptămâni. Faceți o pauză de o săptămână și reluați 3 săptămâni.
30 de picături de ulei esențial de lămâie
30 de picături de ulei esențial de cedru Atlas
30 de picături de ulei esențial Criste Marine
30 de picături de ulei esențial de Lemongrass
Mai multe detergenți sau alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva celulitei.
În caz de digestie dificilă, dispepsie
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 6 ani. Pe cale orală, 1 picătură de lămâie sub limba pură sau pe un suport după fiecare masă.
LEMON SAU BUSUIOC?
Uleiul esențial de lămâie este eficient, dar uleiul esențial de referință în caz de dispepsie sau digestie dificilă este busuiocul.
Cutanat, 1 picătură în 4 picături de masaj cu ulei vegetal pe stomac, după fiecare masă.
Pe cale orală, 1 picătură sub limba pură sau pe un suport după fiecare masă.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat pentru + 6 ani. Pe cale orală, picură 4 picături din amestec sub limbă, de 3 până la 4 ori pe zi.
20 de picături de ulei esențial de busuioc
20 de picături de ulei esențial de Coriandru
20 de picături de ulei esențial de lămâie
Mai multe detalii sau alte utilizări: uleiuri esențiale pentru digestie dificilă.
În cazul insuficienței hepatobiliare
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat pentru adulți și adolescenți. Pe cale orală, 1 picătură de lămâie într-o linguriță de miere și lăsați-o să se topească în gură, de 3 ori pe zi, timp de maxim 7 zile.
LEMON SAU CIMBRU VERBENON?
Uleiul esențial de lămâie este eficient în cazurile insuficienței hepatobiliare, dar uleiul esențial de rozmarin Verbena este și mai bun. Pe cale orală, diluați 1 picătură într-o linguriță de miere și lăsați-o să se topească în gură, de 3 ori pe zi, timp de 7 zile.
Împotriva răului rău
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat pentru adulți și adolescenți. Pe cale orală, 1 picătură de lămâie pe un comprimat neutru pentru a-l lăsa să se topească în gură.
LAMAIE SAU MENTA?
Uleiul esențial de lămâie este eficient împotriva respirației urâte, dar uleiul esențial de mentă este chiar mai mult. Întotdeauna peste 6 ani, pe cale orală, 1 picătură pe o tabletă neutră pentru a lăsa să se topească în gură.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat pentru + 6 ani. Pe cale orală, picurați 1 până la 2 picături din amestec pe un comprimat neutru, lăsați comprimatul să se înmoaie bine câteva minute și lăsați-l să se topească în gură, lipit de palat, fără să se croiască.
20 de picături de ulei esențial de mentă
20 de picături de ulei esențial de Cardamom
20 de picături de ulei esențial de lămâie
Mai multe detalii sau alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva respirației urât mirositoare.
Alte aplicații faimoase de Lămâie
Uleiul esențial de lămâie este folosit în multe ocazii, în special în legătură cu proprietățile sale anti-infecțioase și antibacteriene. Pentru majoritatea utilizărilor, acesta va fi eficient, dar nu neapărat cel mai bun ulei esențial. Prin urmare, indicăm cel mai bun înlocuitor de Lămâie pentru următoarele probleme.
Păr gras
Uleiul esențial de Lămâie util, dar … este mai bine să folosiți uleiul esențial de cedru Atlas în cazul părului gras: cutanat, 5 picături într-o lingură de ulei vegetal pe scalp, masaj, Cu o oră înainte de șampon, pentru a se reînnoi cât este necesar, în cicluri de maximum 3 săptămâni, cu o pauză de o săptămână între fiecare ciclu.
rozacee
Lămâia este eficientă, dar … este mai bine să folosiți uleiul esențial italian Helichrysum pentru o rozacee: dermic, 2 picături amestecate cu o cremă hidratantă, de 2 ori pe zi, până la vindecare.
Picioare grele
Lamaia este eficientă, dar … este mai bine să folosești uleiul esențial de Fistic Lentisque: dermic, 1 picătură în 4 picături de ulei vegetal, masează picioarele de jos în vârf, dimineața și seara, până la o perioadă de 20 zile, apoi, după o pauză de o săptămână, continuați cum este necesar.
Retenție de apă
Lămâia este utilă, dar … este mai bine să folosești uleiul esențial de ienupăr: cutanat, masează zonele afectate cu 1 picătură de ulei esențial în 4 picături de ulei vegetal, de două ori pe zi, până la îmbunătățire .
Anxietate, depresie, stres
Uleiul esențial de lămâie poate fi util, dar … este mai bine să folosiți uleiul esențial de Petit Grain Bigarade: inhalare, 1 picătură pură pe încheieturi pentru a inspira adânc, de 3 ori pe zi, până la îmbunătățire. Faceți o pauză de o săptămână după trei săptămâni de utilizare.
Astenie, oboseală
Lamaia poate fi eficientă, dar … este mai bine să folosiți uleiul esențial de molid negru: dermic, 1 picătură în 4 picături de ulei vegetal aplicat pe partea inferioară a spatelui în rinichi, de 3 ori pe zi . Faceți o pauză de o săptămână după trei săptămâni de utilizare.

Shopping cart

close