LAVANDA

LAVANDA
Extrem de bine tolerat de toți, bebeluși, copii și adulți, uleiul esențial de Lavandă Adevărată sau Făruie cunoscut și sub denumirea de Lavandă Officinale este un ulei esențial pe care îl avem în trusa sa de aromaterapie. Renumită pentru proprietățile sale cutanate, analgezice, calmante sau vindecătoare, este de asemenea adaptată la problemele mai profunde ale crampelor și contracturilor musculare. În plus, reglează sistemul nervos, calmează excitabilitatea și favorizează somnul. În cele din urmă, proprietățile sale anti-infecțioase consolidează puterea acestui ulei esențial cu mirosul dulce al Provence. Cel al Lavandei fine va fi mai moale și mai delicat decât cel al Lavandei adevărate. Diferența lor constă în principal în modul lor de cultivare, mai mult în altitudine pentru Făina de lavandă. Denumire latină: Lavandula officinalis L. sau angustifolia P. Miller sau vera. Partea distilată: vârfuri de înflorire
Precauții pentru utilizare
Uleiul esențial de Lavandă Adevărat nu implică niciun risc notoriu! Este foarte bine tolerat, chiar și de copiii mici și poate fi folosit pur, pe orice cale de administrare. Cu toate acestea, conține o cantitate semnificativă de linalool, care este un compus alergenic, persoanele cu teren alergic trebuie să fie vigilente. Este contraindicat în caz de hipotensiune arterială ridicată. În cele din urmă, persoanele cu astm ar trebui să solicite sfaturi medicale înainte de utilizare.
ALTE PRECAUTII
Sfaturi medicale
Persoanele cu astm ar trebui să solicite sfaturi medicale înainte de utilizare.
Deși este unul dintre cele mai blânde, este necesar să se evite utilizarea unor cantități prea mari care pot da o inversare a efectelor: devine excitant (nervozitate, insomnie).
Aplicare cutanată
Utilizarea în aplicare dermică la bebelușii de peste 3 luni și la persoanele sensibile trebuie diluată (20% ulei esențial în 80% ulei vegetal).
Contra-indicații
Aveți grijă să distingeți uleiul esențial de Lavandă Uleiul esențial real Lavanda Aspic. Distribuțiile lor biochimice și restricțiile de utilizare nu au nimic de făcut!
Acest ulei esențial trebuie evitat în caz de hipotensiune arterială ridicată.
Componente alergene
Uleiul esențial de Lavandă True conține mai multe componente biochimice alergene în cantitate mare.
linalool (20 până la 48%);
geraniol (≤1,5%);
limonen (≤1%);
cumarina (≤0,2%).
Notă: Cel mai bine este să testați uleiul esențial înainte de utilizare (două picături în cot timp de cel puțin 24 de ore pentru a verifica dacă nu există reacție).
Proprietățile uleiului esențial de lavandă Adevărat
Uleiul esențial de lavandă True sau Fine este foarte concentrat în linalool și în special acetat de linalil. Aceste molecule diferite îi conferă următoarele proprietăți principale:
  • spasmolitic, relaxant muscular +++ (linalool, terpinen-4-ol, acetat de linalil): uleiul esențial de Lavandă True face posibilă lupta împotriva spasmelor digestive sau respiratorii: calmează contracțiile involuntare ale mușchilor.
  • calmant, sedativ +++ (linalool, acetat de linalil): Uleiul esențial de lavandă adevărată promovează o atenție și concentrare susținute. De asemenea, va promova somnul odihnitor și va ajuta la gestionarea stresului.
  • analgezic +++ (linalool, linalyl acetate): prin acțiunea linalool și linalyl acetate, acest ulei esențial ajută la reducerea durerii prin inhibarea secreției moleculelor care sunt responsabile de transmiterea acestuia.
  • vasodilatator, hipotensiv +++ (linalool, esteri monoterpeni): uleiul esențial de Lavandă True reduce considerabil problemele cardiovasculare și mai ales problemele bradicardiei.
  • tonic cardiac +: acest ulei esențial promovează buna funcționare a inimii la o doză mai mare.
  • carminativ ++ (esteri monoterpeni): uleiul esențial de Lavandă True promovează evacuarea gazelor și calmează spasmele intestinale.
  • anti-fungice, anti-infecțioase ++ (linalool): Uleiul esențial de lavandă adevărată poate fi considerat fungistatic și fungicid; va distruge într-adevăr ciupercile și va împiedica dezvoltarea lor.
  • antiprotozoal, antiparazitar ++ (alcooli monoterpeni): uleiul esențial de Lavandă True previne infecțiile vaginale prin acțiunea asupra Trichomonas vaginalis. De asemenea, previne înmulțirea păduchilor și căpușelor și le omoară.
  • vindecare + (linalool, carburi sesquiterpenice): uleiul esențial de Lavandă True are o acțiune regenerantă a pielii.
Dar și aceste proprietăți secundare:
  • anti-inflamator
În cazul mâncărimii pielii, înțepături de insecte
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 ani Pe cale cutanată, aplicați 2 picături de ulei esențial de lavandă pură pe zona afectată, pentru a se reînnoi de câte ori este necesar.
De la 3 luni. Dermal, în același mod ca anterior aplicați uleiul esențial de Lavandă True pe zona afectată, dar prin diluarea acestuia la 20% într-un ulei vegetal (1 picătură de ulei esențial pentru 4 picături de ulei vegetal).
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 3 ani. Aplicați 2 picături din amestec pe fiecare mușcătură de țânțar. Reînnoiește de 3 ori pe zi până la vindecare.
20 de picături de ulei esențial de Lavandă Adevărat
20 de picături de ulei esențial de lămâie de eucalipt
20 de picături de ulei esențial de Geranium Rosat
60 picături (3 ml) de Macerat uleios de calendula
Mai multe detalii sau alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva mâncărimii și mușcăturilor.
În caz de durere cutanată, dureri de cap (copii)
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 ani Prin aplicare dermică, aplicați 2 până la 3 picături pure de ulei esențial de Lavandă True pe zona dureroasă, masând ușor. (Aveți grijă să nu vă puneți în ochi!)
De la 3 luni. Dermal, în același mod ca anterior aplicați uleiul esențial de Lavandă True pe zona în cauză, dar prin diluarea acestuia la 20% într-un ulei vegetal (1 picătură de ulei esențial pentru 4 picături de ulei vegetal).
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
De la 2 ani Aplicați 2 picături din amestec local pe locul durerii, având grijă să nu vă apropiați de ochi. Reînnoiește aplicația după cum este necesar.
20 de picături de ulei esențial de camomilă romină
20 de picături de ulei esențial de Lavandă Adevărat
5 picături de ulei esențial Ylang Ylang complet
125 de picături de ulei vegetal de Argan
Mai multe detalii sau alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva migrenelor.
În caz de hiperactivitate (copii)
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 luni. Inhalați, respirați direct uleiul esențial deasupra sticlei, încet și profund, și repetați de câte ori este necesar.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. 6 picături din amestec aplicate local de-a lungul coloanei vertebrale de 2 ori pe zi și 3 picături pe plexul solar dimineața și seara.
3 picături de ulei esențial de Camomile Romaine
2 picături de ulei esențial de Lavandă Adevărat
1 picătură de ulei esențial de Trandafir Damasc
2 picături de ulei esențial de Nard din Himalaya
Sursa: Baudoux, D. (2002). Aromaterapie Tratează-te cu uleiuri esențiale. Amyris.
Ca Anti-păduchi (bebeluși), Anti-păduchi (copii mici)
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 luni. În aplicație, integrați câte 1 picătură de ulei esențial de Lavandă Real într-un alun de șampon cu fiecare spălare.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 3 ani. Treceți un pieptene anti-păduchi pentru a răspândi îngrijirea, pentru a cădea cele mai mari exemplare și imprima bine părul acestei îngrijiri regenerante. Masați scalpul, apoi lăsați să se odihnească cel puțin 1 oră (sau peste noapte) învelind părul cu un prosop, apoi clătiți cu un șampon ușor.
20 de picături de ulei esențial Tree Tree
20 de picături de ulei esențial de Lavandă Adevărat
25 ml ulei vegetal de Argan, nucă de cocos sau Ricin
Sursa: Couic-Marinier, F., & Touboul, A. (2017). Ghidul pământului viu al uleiurilor esențiale. Pământ viu.
În caz de Escarre, ulcer cutanat
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 luni. Prin aplicare dermică, aplicați 2 picături de ulei esențial de Lavandă True în 8 picături de ulei vegetal, în masaj pe zona afectată.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. În prevenirea covoarelor, masează zonele cu risc (tocuri, fese, coate, etc.) în mod regulat, cu următorul amestec.
6 picături de ulei esențial de Geranium Rosat
8 picături de ulei esențial de lavandă True sau Fine
4 picături de ulei esențial Niaouli
2 picături de ulei esențial de rozmarin pentru Verbénone
50 ml Ulei vegetal de migdale dulci
20 ml de macerat uleios de sunătoare
Sursa: Couic-Marinier, F., & Touboul, A. (2017). Ghidul pământului viu al uleiurilor esențiale. Pământ viu.
LAVENDER ADEVĂRAT SAU MYRRH?
Uleiul esențial de Levănțică reală poate fi eficient în cazurile de ulcerații sub presiune sau ulcerații ale pielii, dar dacă îl ai la îndemână, preferă uleiul esențial de Myrrh. Proprietățile sale de vindecare cutanate, dar și analgezice și antiinflamatorii vor fi un ajutor prețios. Dermic, aplicați 2 picături în 8 picături de masaj cu ulei vegetal pe zona afectată.
În cazul Scar
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 ani Prin aplicare dermică, aplicați două picături de Lavandă Adevărată local pe zona afectată, de două ori pe zi, până la vindecare.
De la 3 luni. Dermal, în același mod în care se aplică anterior uleiul esențial de Lavandă True pe zona în cauză, dar prin diluarea acestuia la 20% într-un ulei vegetal (1 picătură de ulei esențial pentru 4 picături de ulei vegetal).
LAVANDE HÉLICHRYSE ADEVĂRĂ SAU ITALIANĂ?
Lavanda adevărată sau fină este deosebit de potrivită pentru subiecții tineri, de la vârsta de 3 luni și femeile însărcinate de peste 3 luni. Pentru alții și de la vârsta de 6 ani, utilizarea Helichrysum italian este în mod clar cea mai bună soluție în aromaterapie. Pe cale cutanată, 2 picături pure de Helichrysum italian pe zona afectată, de două ori pe zi, până la cicatrizare.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. În aplicarea dermică, picurați 2 – 4 picături din amestec, de 3 ori pe zi pe zona cicatricială. Puteți reînnoi aplicația timp de 10 zile dacă cicatricea este recentă, câteva luni dacă este veche
20 de picături de ulei esențial de Helichrysum italian
40 de picături de ulei esențial de lavandă fină
20 de picături de ulei esențial Patchouli
20 de picături de ulei esențial de rozmarin
Împotriva psoriazisului
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 ani Dermic, aplicați 2 picături de Lavandă True local, de 2 ori pe zi. Respectați o săptămână de pauză după 3 săptămâni de utilizare.
De la 3 luni. Dermal, în același mod în care se aplică anterior uleiul esențial de Lavandă True pe zona în cauză, dar prin diluarea acestuia la 20% într-un ulei vegetal (1 picătură de ulei esențial pentru 4 picături de ulei vegetal).
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 3 ani. În aplicarea cutanată, depuneți ușor între 4 și 8 picături din sinergia dvs. de uleiuri esențiale pe psoriazis. Puteți reînnoi aplicația de 2 până la 3 ori pe zi până când psoriazisul dvs. se îmbunătățește sau dispare complet.
20 de picături de ulei esențial de Geranium Rosat
20 de picături de ulei esențial de lavandă fină
40 de picături de ulei esențial Tree Tree
40 de picături de ulei esențial de mușețel
80 picături (4 ml) de Macerat uleios de calendula
Mai multe detalii sau alți utilizatori: uleiuri esențiale pentru a lupta împotriva psoriazisului.
LAVANDE ADEVĂRAT SAU NARD DE HIMALAYA?
Lavanda adevărată poate fi eficientă în caz de psoriazis datorită proprietăților sale cutanate, liniștitoare și vindecătoare. Cu toate acestea, dacă îl ai la îndemână și ai peste 6 ani, uleiul esențial de Himalaya Nard va fi și mai bun. Se aplică direct zonei 2 picături de două ori pe zi.
Împotriva stresului
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 luni. În difuzie, turnați numărul de picături indicat pe avizul difuzorului dvs., apoi difuzați-l în intervalul de 15 până la 30 de minute maxim.
De la 3 ani Inhalare, picură 1 picătură Lavender adevărate încheieturi adevărate și inspiră adânc, de 3 ori pe zi, până la îmbunătățire. Faceți o pauză de o săptămână după trei săptămâni de utilizare.
LAVENDER ADEVĂRAT SAU PORTOCAL AMAR?
Lavanda adevărată sau fină și parfumul său rafinat al Provence este excelent pentru reducerea stresului, dar în această zonă, putem conta pe un ulei esențial de referință, Petit Grain Bigarade.
Inhalare: 1 picătură pură pe încheieturi pentru a inspira adânc, de 3 ori pe zi, până la îmbunătățire. Faceți o pauză de o săptămână după trei săptămâni de utilizare.
În difuzie: turnați numărul de picături indicate pe notă. Difuzat cu maxim 30 de minute.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 3 ani. Utilizați următorul amestec în difuzie turnând numărul de picături indicat pe notificarea difuzorului dvs. Faceți un amestec folosind aceleași proporții pentru fiecare dintre următoarele uleiuri.
Ulei esențial Ylang Ylang
ulei esențial de lavandă adevărată
ulei esențial de Petit Grain Bigarade
ulei esențial de portocale dulci
Sursa: Festy, D. (2008). Biblia mea de uleiuri esențiale. Leduc. s.
În caz de insomnie, tulburări de somn
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 luni. Pe cale dermică, diluați 1 picătură de ulei esențial de Lavandă reală în 4 picături de ulei vegetal, pentru a aplica pe torace la culcare. A se repeta după nevoie.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
De la 3 luni. Folosiți acest amestec de difuzare cu 10 minute înainte de a merge în cameră.
2 picături de ulei esențial de Geranium Rosat
10 picături de ulei esențial de Lavandă reală
4 picături de ulei esențial de Bergamot
Sursa: Couic-Marinier, F., & Touboul, A. (2017). Ghidul pământului viu al uleiurilor esențiale. Pământ viu.
LAVENDER ADEVĂRAT SAU LEDON DIN GROENLAND?
Uleiul esențial de Lavender True sau Fine este foarte flexibil de utilizat, este adaptat în special copiilor mici. Pentru adolescenții și adulții care suferă de insomnie, va fi preferat uleiul esențial al Lédon du Groenland. Pe cale dermică, 1 picătură de ulei esențial de Lédon du Groenland în 4 picături de ulei vegetal, care trebuie aplicat pe torace la culcare. A se repeta după nevoie.
În caz de arsură, arsuri solare
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 ani Cutaneu, în caz de arsură, aplicați 1 – 5 picături de ulei esențial de lavandă pură pe arsură (în funcție de măsura), la fiecare sfert de oră după apariția arsului, apoi de 3 ori pe zi , până la dispariție. În cazul arsurilor solare, diluați uleiul esențial la 20% într-un ulei vegetal pentru a acoperi o suprafață mai mare.
De la 3 luni. Dermal, în același mod ca anterior aplicați uleiul esențial de Lavandă True pe zona arsă, dar prin diluarea acestuia la 20% într-un ulei vegetal (1 picătură de ulei esențial pentru 4 picături de ulei vegetal).
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Potrivit pentru copii și copii peste 3 ani. În caz de arsuri solare, masează ușor pielea folosind 2 până la 8 picături din amestec, în funcție de întinderea arsurilor solare. Reînnoiește operația de 3 ori pe zi, până la aparenta și dispariția arsurilor solare.
6 picături de ulei esențial de Geranium Rosat
6 picături de ulei esențial de lavandă fină
180 picături (9 ml) de macerat uleios
În cazul acneei
UTILIZARE SIMPLĂ
Potrivit chiar pentru tineri. Dermally, 1 picătură pură de Lavandă Adevărat pe fiecare cos, dimineața și seara după spălarea feței, până când acneea dispare. Faceți o săptămână de pauză după 3 săptămâni de utilizare.
LAVENDER ADEVĂRAT SAU CĂPARUL?
Uleiul esențial adevărat sau fin de lavandă va fi foarte eficient împotriva acneei, datorită proprietăților sale vindecătoare, antibacteriene și antiinflamatorii, dar dacă îl aveți la îndemână, cel al Arborelui de ceai va fi și mai bun! Dermic: 1 picătură pură pe fiecare cos, dimineața și seara după spălarea feței, până la dispariția acneei. Faceți o săptămână de pauză după 3 săptămâni de utilizare.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Potrivit chiar pentru tineri. În aplicare cutanată, se toarnă 3 – 4 picături pe zi pe cosurile inflamate. Folosește-ți sinergia timp de 10 până la 15 zile și reînnoiește-ți dacă este necesar.
35 de picături de ulei esențial de lămâie de eucalipt
35 de picături de ulei esențial Tree Tree
50 de picături de ulei esențial de lavandă fină
120 picături de ulei vegetal de Jojoba
Mai multe detalii sau alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva acneei.
Alte aplicații celebre ale adevăratei lavande
Uleiul esențial de Lavender True sau Fine este folosit în multe ocazii, în special în legătură cu proprietățile sale interesante pentru piele, antibacteriene, antiinflamatorii sau regeneratoare și calmante cutanate. În plus, este cunoscut și pentru proprietățile sale liniștitoare și relaxante. Pentru majoritatea utilizărilor, acesta va fi eficient, dar nu neapărat cel mai bun ulei esențial. Prin urmare, vă indicăm cel mai bun înlocuitor de Lavanda adevărată sau fină pentru următoarele probleme diferite. Fii atent la măsurile de precauție pentru utilizare și posibilii utilizatori pentru fiecare dintre următoarele uleiuri esențiale.
Alergie cutanată
Lavanda Adevărat sau Fina eficient, dar … Tansia anuală este o referință antialergică. În general, este utilizat în mod dermatic, în proporție de 1 picătură din 4 picături de ulei vegetal aplicat pe zonele în cauză, de două ori pe zi, timp de 7 până la 10 zile.
astm
Lavanda True sau Fine este eficientă prin proprietățile sale calmante și liniștitoare, dar … este mai bine să folosești uleiul esențial de Khella. Aplicație dermică, se aplică 1 picătură în 9 picături de ulei vegetal pentru a aplica pe piept, la fiecare 15 minute până la îmbunătățire.
Tulburări de concentrare
Lavanda reală sau fină poate fi eficientă datorită proprietăților sale calmante și liniștitoare, dar … Monetăria Câmpurilor va fi clar favorită dacă o aveți la îndemână. Pe calea dermică, aplicați 1 picătură pură pe frunte. Atenție la ochi!
Herpes, Zona
Lavanda Adevărat sau fin eficient împotriva problemelor pielii în general, dar … mai bine să vă concentrați pe uleiul esențial de Niaouli în acest caz. Prin aplicare dermică, aplicați 2 picături pure direct pe herpes, la fiecare 2 ore, până la dispariția herpesului.
Tahicardie, hipertensiune arterială
Lavanda adevărată sau fină poate fi eficientă datorită proprietăților sale calmante și liniștitoare, dar … Uleiul esențial Ylang Ylang va fi mai specific acestei probleme datorită proprietăților sale hipotensive. Prin aplicarea dermică, aplicați 1 picătură de ulei esențial Ylang Ylang pe interiorul încheieturilor, apoi inspirați adânc, imediat ce simțiți nevoia (sfaturi medicale necesare pentru utilizare pe o perioadă lungă de timp).
Istoria și recoltarea Lavandei Adevărate
O ISTORIE A IUBIRII CU PROVENȚĂ
Această plantă mare cu flori crește în tufele stufoase și emană un miros foarte plăcut. Fiecare tufiș este format din zece mici ramuri robuste. Provenienții folosesc lavanda de sute de ani. În dulapuri pentru a ține departe molii, în miere pentru a-i da un gust de flori, în bucătărie pentru a parfuma plantele, lavanda umple viața de zi cu zi din sudul Franței.
Sub cerul albastru intens și soarele auriu, peste 2000 de fermieri s-au stabilit de generații. Au început să cultive lavanda în primele secole după Hristos, ba chiar mai mult în Evul Mediu. Descoperirile virtuților sale medicinale și olfactive i-au asigurat dezvoltarea în toată Europa. Elixiruri, parfumuri, pliculețe: Lavanda pregătită cu dragoste în Provence călătorește pe continent. Astăzi, există aproximativ 2000 de afaceri de familie mândre de know-how-ul lor.
ÎNVĂȚAREA LAVENDERULUI LA ZI
O plantație de lavandă bine întreținută poate înflori de zeci de ani! Tufele de lavandă atinge apogeul în cel de-al patrulea an. Cel mai bun anotimp pentru recoltarea lavandei este cel al înfloririi sale: vara, între sfârșitul lunii iunie și august. Cel mai bine este să-l recoltați dimineața devreme, când vremea este frumoasă și vremea este uscată. Acest lucru vă permite să alegeți cele mai deschise și mai parfumate flori. Chiar după rouă și înainte ca soarele să fie prea înalt, florile își păstrează tot parfumul.
Cel mai bun instrument este prunerul, deoarece permite tăierea tulpinilor într-un mod drept, optimizând regenerarea lavandei. Această plantă mediteraneană crește în plin soare pe solul stâncos, dar se adaptează și la orice sol bun de grădină. Trebuie tăiată în fiecare an în toamnă, după înflorire, pentru a-și păstra forma compactă.
După cules, este posibil să se păstreze lavanda proaspătă în hârtie umedă la frigider pentru câteva zile sau să se usuce păstrând o tulpină de aproximativ treizeci de centimetri, permițându-le să se usuce, plate, într-o mediu uscat și bine ventilat.

Shopping cart

close