MENTA

MENTA
ULEI ESENȚIAL DE MENTA(PEPPERMINT): CUM SE UTILIZEAZĂ ÎNTR-UN MOD CORECT?
Uleiul esențial de mentă are multe virtuți interesante împotriva problemelor de zi cu zi, dar și împotriva celor mai grave. Pe lângă faptul că este tonifiat, este excelent pentru digestie. Este recomandat împotriva greaței, gastroenteritei și digestiei dificile. Va fi prietena ta a doua zi după petrecere! Și, în sfârșit, vorbirea despre mentă nu este de conceput fără a menționa migrena: îl calmează eficient și oferă o senzație plăcută de frig pe zonele dureroase. Denumire latină: Mentha piperita L. var piperita. Partea distilată: Summit-uri
Precauții pentru utilizare
Vigilența! Puterea acestui ulei esențial ne amintește că nu trebuie utilizat ușor. Deși uleiul esențial de menta piperita poate fi utilizat în toate căile de administrare, este interzis femeilor însărcinate și care alăptează, bebelușilor și copiilor sub 6 ani. De asemenea, este asemănător cu estrogenul și contraindicat persoanelor cu epilepsie. Conține foarte puține componente potențial alergenice, cu mai puțin de 4% limonen și linalool.
ALTE PRECAUTII
Aplicare cutanată
Uleiul esențial de mentă este iritant pentru piele, de aceea cel mai bine este să-l diluați între 10 și 15% dacă este aplicat pe o suprafață mare (10-15% ulei esențial și 85-90% din ulei vegetal).
Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, se recomandă diluarea acesteia la 5%.
În difuzie
Nu răspândiți ulei esențial de mentă pură, trebuie diluat între 10 și 15% în alte uleiuri esențiale.
Contra-indicații
Nu folosiți acest ulei esențial mult timp fără sfatul unui terapeut.
O doză excesivă ingerată poate provoca disconfort respirator, convulsii sau sindroame epileptiforme și poate avea un efect uimitor.
Poate fi ușor nefrotoxic și hepatotoxic după ingestia de lungă durată.
Poate provoca icter (icter) la persoanele cu deficit de enzimă G6PD.
Uleiul esențial de mentă nu ar trebui utilizat pentru colelitiază, inflamații ale vezicii biliare, probleme hepatice severe, tensiune arterială ridicată sau probleme cardiovasculare majore.
Evitați contactul cu ochii !! Este iritant pentru mucoasele oculare. În caz de contact, clătiți ochiul cu ulei vegetal, apa nu va avea niciun efect.
Componente alergene
Uleiul esențial de mentă conține puține componente alergene biochimice.
limonen (≤ 5%)
linalool (≤ 0,5%).
Notă: Cel mai bine este să testați uleiul esențial înainte de utilizare (două picături în cot timp de cel puțin 24 de ore pentru a verifica dacă nu există reacție).
Proprietățile uleiului esențial de mentă
Uleiul esențial de mentă este concentrat foarte mult în mentol, menton, 1,8-cineol și izomenton. Aceste molecule diferite îi conferă următoarele proprietăți principale:
  • analgezic local +++ (mentol): Uleiul esențial de mentă este un calmant prin „efectul rece” acționând astfel împotriva durerii musculare, loviturilor, nevralgiei și durerilor de cap. Anesteziază ușor mucoasa stomacului prevenind astfel greața și vărsăturile.
  • tonic, stimulent general +++ (mentol): uleiul esențial de Peppermint este hipertensiv, stimulează mușchiul cardiac prin acțiunea sa cardiotonică. De asemenea, este neurotonică și îmbunătățește vigilența și concentrarea.
  • antibacterian ++ (mentol) :: Uleiul esențial de mentă este un bactericid eficient împotriva următoarelor microorganisme: stafilococul auriu, streptococul responsabil de bolile pulmonare, bacteriile coli responsabile de boli digestive și urinare.
  • antiviral ++ (mentol): Uleiul esențial de mentă este un antiviral puternic. În special, acesta distruge virusurile responsabile de herpes.
  • antifungic ++ (mentol): uleiul esențial de mentă este activ pe ciuperci care provoacă infecții pulmonare, infecții ale pielii și candidoză (orofaringe, tract digestiv, flora vaginală).
  • Pest Control ++ (mentol): Uleiul esențial de mentă este un parazit intestinal care acționează în principal împotriva shigelozei, o gastroenterită acută.
  • antispasmodic ++ (mentol): uleiul esențial de piper suprima spasmele digestive și intestinale care acționează asupra sfincterului Oddi și contracțiile musculare ale intestinului subțire (balonare, crampe stomacale, greață postoperatorie) .
antiinflamator ++ (mentol): Uleiul esențial de mentă împiedică formarea substanțelor proinflamatorii și astfel acționează asupra inflamațiilor repetitive ale tractului respirator și ale colonului.
cholagogue, choleretic ++ (menthone): uleiul esențial de mentă facilitează evacuarea bilei către intestin (colagoga) și secreția de bilă de către ficat (coleretic).
Dar are și aceste proprietăți secundare:
expectorant
uterotonic
entérotonique
anticatarrhal
mucolitic
progestogen decongestionant
hormonal
Împotriva hipotensiunii
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și adolescenți. Pe cale orală, 1 picătură de ulei esențial de mentă pe un suport neutru pentru a fi pus sub limbă, de 3 ori pe zi, până la fitness.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Aplicați 4 picături din amestec pe plexul solar și 4 picături în rinichi. Se reînnoiește de 3 ori pe zi, în perioadele de tensiune scăzută. Nu depășiți 3 săptămâni consecutive de utilizare.
10 picături de ulei esențial de mentă
10 picături de ulei esențial de cuișor
10 picături de ulei esențial Sylvester
120 picături (6 ml) de ulei vegetal de Inophylophyllus
Mai multe detalii: uleiuri esențiale împotriva hipotensiunii.
În caz de Durere de cap, Migraină
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și adolescenți. Cutanate, 2 picături de mentă într-un masaj cu ulei vegetal pe temple și frunte, cât mai curând necesar. (Fii atent la ochi!)
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Dermal, aplicați 4 picături din amestec în aplicare locală pe zona durerii, după cum este necesar, de până la 3 ori pe zi, timp de 2 până la 3 săptămâni. Dacă durerea persistă, luați o pauză de o săptămână și consultați-vă medicul.
20 de picături de ulei esențial de nucșoară
20 de picături de ulei esențial de mentă
10 picături de ulei esențial de busuioc
10 picături de ulei esențial de Lavandă Adevărat
40 de picături (2 ml) de macerat uleios de sunătoare
Mai multe detalii și alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva migrenelor și a durerilor de cap.
În cazul unei zile după o vacanță dificilă
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și adolescenți:
Oral: 1 picătură de ulei esențial de mentă pe un suport neutru pentru a pune sub limbă.
Cutanat: 1 picătură de mentă pentru a fi diluată într-un ulei vegetal și pentru a masa pe temple, cât mai curând necesar.
Împotriva răului
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și adolescenți. Pe cale orală, 1 picătură de PE Peppermint HE pe o tabletă neutră pentru a-l lăsa să se topească în gură.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Puneți 1 până la 2 picături pe o tabletă neutră, lăsați comprimatul să se înmoaie bine câteva minute și lăsați-l să se topească în gură, lipit de palat, fără a se zgâria.
20 de picături de ulei esențial de mentă
20 de picături de ulei esențial de Cardamom
20 de picături de ulei esențial de lămâie
Mai multe detalii: uleiuri esențiale împotriva respirației urât mirositoare.
În caz de boală de mișcare, greață, vărsături
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și adolescenți:
Oral: 1 picătură de ulei esențial de mentă pe un suport neutru pentru a pune sub limbă.
Inhalare: respirați flaconul direct imediat ce este necesar.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Puneți 2 picături din amestec pe o bucată mică de pâine sau pe o tabletă neutră pentru a suge. Repetați după caz, cel mult 6 ori pe zi.
40 de picături de ulei esențial de mentă
20 de picături de ulei esențial de Cardamom
20 de picături de ulei esențial Petit Grain Bigarade
Mai multe detalii și alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva bolii de mișcare.
În caz de insuficiență hepatopancreatică
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și adolescenți. Pe cale orală, 2 picături de mentă pe un zahăr pentru a se amesteca într-o infuzie, după masă, cât mai curând în doză unică.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. La sfatul medicului, așezați 3 picături din amestec pe 1/4 bucată de zahăr din trestie de zahăr sau într-o linguriță de ulei de măsline dimineața și seara înainte de mese timp de 3 săptămâni.
2 picături de ulei esențial de Muscadier
2 picături de ulei esențial de Litsée Citronnée
2 picături de ulei esențial de mentă
1 picătură de ulei esențial de busuioc exotic
1 picătură de ulei esențial Vetiver
Sursa: Baudoux, D. (2017). Aromaterapie – 100 de uleiuri esențiale. Dunod.
În caz de reumatism
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și adolescenți. Pe cale dermică, se amestecă 1 picătură de mentă în 9 picături de ulei vegetal (Arnica, de exemplu), în aplicație pe zona dureroasă.
PEPPER MINT sau CITRONIE EUCALYPTUS?
Pentru a ameliora durerile reumatice, uleiul esențial de mentă va fi foarte eficient, dar dacă îl ai la îndemână, uleiul esențial de lămâie de eucalipt va fi mai bun! Cutanat: 1 picătură în 4 picături de ulei vegetal, de 3 până la 4 ori pe zi pe zona dureroasă până la îmbunătățire.
În cazul mâncărimii pielii, înțepături de insecte
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și adolescenți. Pe cale dermică, se amestecă 1 picătură de mentă HE în 9 picături de ulei vegetal (Calendula, de exemplu) aplicată pe zona dureroasă.
Pentru copii peste 6 ani. Se recomandă diluarea uleiului esențial de piper cu 5% (adică 1 picătură de ulei esențial pentru 18 volume de ulei vegetal).
PEPPER MINT sau LAVANDE ASPIC?
În caz de mâncărime sau înțepături de insecte, uleiul esențial de mentă este bun, dar uleiul esențial de Lavande Aspic este mai bun! Dermic: 1 picătură pură pe buton, cât mai curând posibil după apariția mușcăturii. Se reînnoiește în fiecare sfert de oră, dacă este necesar.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Aplicați 1 până la 2 picături din amestecul următor pe perforații la fiecare 3 minute până la îmbunătățire, apoi de 3 ori pe zi până la vindecarea completă.
3 picături de ulei esențial de Lavande Aspic
1 picătură de ulei esențial de mentă
2 picături de ulei esențial de lămâie de eucalipt
2 picături de ulei esențial de Geranium Rosat
2 picături de ulei esențial Tree Tree
Sursa: Festy, D. (2018). Biblia mea de uleiuri esențiale. Leduc.s
În cazul rinofaringitei, la rece
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și adolescenți:
Inhalare: turnați 1 sau 2 picături de mentă pură pe un țesut și respirați.
Cutanat: masează partea interioară a încheieturilor și tălpilor picioarelor cu 1 sau 2 picături, dimineața, prânzul și seara.
PEPPER MINT sau EUCALYPTUS RADIATA?
În caz de răceală, uleiul esențial de mentă este eficient, dar uleiul esențial de eucalipt Radiata rămâne, fără îndoială, referința! Oral: 2 picături pure sub limbă sau în ceai din plante (amestecat anterior într-o linguriță de miere sau zahăr), de 4 ori pe zi, timp de 2 zile. Inhalare: 1 inspirație mare direct deasupra flaconului deschis, de 4 până la 6 ori pe zi.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Pe cale orală, de 4 ori pe zi, turnați pe un zahăr de trestie următorul amestec:
1 picătură de ulei esențial de mentă
1 picătură de ulei esențial de eucalipt Radiata
1 picătură de ulei esențial Ravintsara
Sursa: Festy, D. (2018). Biblia mea de uleiuri esențiale. Leduc.s
În caz de nevralgie, Sciatica
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și adolescenți. Dermal, amestecați 1 picătură de piper HE HE în 9 picături de ulei vegetal (de exemplu, sunătoare) aplicat pe zona dureroasă.
PEPPER MINT sau CITRONIA EUCALYPTUS?
Dacă suferiți de nevralgie sau sciatică, uleiul esențial de mentă este eficient, dar uleiul esențial de lămâie Eucalipt este și mai bun! Cutanat: 1 picătură în 4 picături de ulei vegetal, de 3 până la 4 ori pe zi pe zona dureroasă până la îmbunătățire.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Aplicați 4 până la 6 picături din acest amestec pe zona dureroasă. Reînnoiește de 3 ori pe zi până când este ușurat (fără a depăși 3 săptămâni consecutive de utilizare).
30 de picături de ulei esențial de mentă
30 de picături de ulei esențial de musetel roman
45 de picături de ulei esențial de lămâie de eucalipt
130 de picături (6,5 mL) de macerat uleios de must de sunătoare
Pentru mai multe detalii: uleiuri esențiale împotriva nevralgiei și sciaticii.
Alte aplicații celebre ale Peppermint
Uleiul esențial de mentă este utilizat în multe ocazii, în special în legătură cu proprietățile sale antivirale, antifungice, antiparazitare, antispasmodice, antiinflamatorii, dar și colagogue și choleretic. Pentru majoritatea utilizărilor, acesta va fi eficient, dar nu neapărat cel mai bun ulei esențial. Prin urmare, vă indicăm cel mai bun înlocuitor de mentă pentru următoarele probleme.
aerofagie
Pepenă eficientă, dar … Este mai bine să folosiți ulei esențial de cardamom: pe cale orală, 1 picătură într-o linguriță de ulei de măsline sau miere de 3 ori pe zi.
Viermi intestinali
Pepenă eficientă, dar … Este mai bine să folosiți ulei esențial de scorțișoară: pe cale orală, 1 picătură pe un mediu pentru a lăsa să se topească în gură, de 4 ori pe zi, până la îmbunătățire.
Cistită, infecție a tractului urinar
Crema de ardei eficientă, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial din Munții Savoriți: diluați 1 picătură în 9 picături de masaj cu ulei vegetal pe abdomenul inferior, de 3 ori pe zi, timp de 7-10 zile.
Herpes, Zona
Pepenă eficientă, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial de Niaouli: dermice, 2 picături pure direct pe herpes, la fiecare 2 ore, până la dispariția herpesului.
Infecție ORL
Pepenă eficientă, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial de Ravintsara: oral, 1 picătură de Ravintsara într-o linguriță de miere sau ulei de măsline sau pe un zahăr, de 4 ori pe zi, până spre îmbunătățire.
Colici nefritice
Mentă de ardei eficient, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial de lédon din Groenlanda: dermic, diluați 1 picătură în 4 picături de ulei vegetal, pentru a fi aplicate la rinichi, de 2 până la 3 ori pe zi.
Un ulei esențial de mentă bună ar trebui să aibă următoarele caracteristici. Nu ezitați să cereți dealerului dvs. să fie sigur de calitatea uleiului dvs.
icon-botanic
Caracteristici botanice
Denumire latină: Mentha piperita L. var piperita
Familia botanică: Lamiaceae
Partea distilată: vârfuri de înflorire
Țara de origine: India, Ungaria
icon-biochimice
Caracteristici biochimice
mentol: 30 până la 55%
telefon: 12 până la 32%
1,8-cineole (eucaliptol): 3 până la 14%
izomenthone: 1 până la 10%
acetat de mentil: ≤ 10%
neomentol: ≤ 10%
icon-fizice
Caracteristici fizice
Densitate la 20 ° C: 0,900 până la 0,916
Indice de refracție la 20 ° C: 1,455 până la 1,465
Putere rotativă la 20 ° C: -28 ° la -12 °
Punct de aprindere: + 75 ° C
icon-organoleptică
Caracteristici organoleptice
Aspect: lichid mobil limpid
Culoare: incolor până la verzui
Miros: proaspăt, erbaceu, mint
Diferitele uleiuri esențiale de mentă
Mentă, mentă verde, mentă de câmp, mentă de lămâie, mentă pouliot, mentă lungă, mentă netedă? Ce ulei esențial pentru ce utilizare?
Deși aparțin aceluiași gen, aceste 4 specii sunt foarte diferite, iar uleiurile lor esențiale nu sunt, prin urmare, aceleași. Pentru mai multe informații, descoperiți cum să diferențiați uleiurile esențiale de mentă!