NIAOULI

NIAOULI

Uleiul esențial de Niaouli este o stea a căilor respiratorii: pentru persoanele cu răceală, având nasul îndesat sau sinuzită, natura îți oferă soluția! Este un ulei esențial anti-infecțios esențial pentru a petrece iarna în plină sănătate. Este, de asemenea, perfectă pentru tratarea infecțiilor pielii, cum ar fi răni sau zona zoster. Nume latin: Melaleuca viridiflora Solander ex Gaëtner. Part distilată: crenguțe cu frunze tinere

Precauții pentru utilizare
Atentie! Acest ulei esențial este interzis femeilor însărcinate și care alăptează, precum și bebelușilor mici. Dacă utilizați uleiul esențial de aplicare dermică Niaouli, asigurați-vă că se diluează într-un ulei vegetal. Pentru persoanele cu epilepsie și astm, sfatul medicului înainte de utilizare este necesar. De asemenea, este interzis persoanelor care suferă de boli dependente de hormoni.

ALTE PRECAUTII
Sfaturi medicale
Asigurați-vă că solicitați sfaturi medicale înainte de a utiliza ulei esențial Niaouli pentru persoanele cu astm.

Căutați sfaturi medicale înainte de a utiliza acest ulei esențial pentru persoanele cu epilepsie din cauza riscului epileptogenic de doză mare pe care îl prezintă.

Pentru femeile însărcinate și bebeluși, aplicarea diluată a pielii este posibilă la recomandări medicale.

Aplicare cutanată
Uleiul esențial de Niaouli este iritant pentru piele, se recomandă diluarea acestuia la 20% într-un ulei vegetal înainte de orice aplicare cutanată (20% ulei esențial cu 80% ulei vegetal).

În difuzie
Acest mod de utilizare este posibil pentru femeile însărcinate și pentru copii.

Contra-indicații
Nu folosiți ulei esențial Niaouli în caz de boală dependentă de hormoni.

Componente alergene
Uleiul esențial de Niaouli conține mai multe componente biochimice alergene.

limonen (5 – 10%)
Geraniol (≤ 1%)
linalool (≤ 1%)
eugenol (≤ 0,5%)
Notă: Cel mai bine este să testați uleiul esențial înainte de utilizare (două picături în cot timp de cel puțin 24 de ore pentru a verifica dacă nu există reacție).

Proprietățile uleiului esențial de Niaouli
Uleiul esențial de Niaouli este concentrat foarte mult în 1,8 cineole, alfa-terpineol, limonen și alfa pinenă. Aceste molecule diferite îi conferă următoarele proprietăți principale:

antibacterian +++ (alcooli monoterpeni, carburi monoterpene): uleiul esențial de Niaouli este foarte activ pe bacteriile rezistente (streptococi, pneumococi, enterococi).

antivirale +++ (alcooli monoterpeni): uleiul esențial de Niaouli este deosebit de eficient la virusurile responsabile de răni.

antifungic + (alcooli monoterpeni, carburi monoterpene): uleiul esențial de Niaouli combate eficient împotriva candidozei.

antiinflamatoare + (1,8-cineole (eucaliptol), carburi sesquiterpenice): 1,8-cineol modulează răspunsul organismului la o agresiune (inflamație) și calmează senzațiile de căldură și roșeață care apar.

anti-parazit + (1,8-cineol (eucaliptol), alcooli monoterpeni): uleiul esențial de Niaouli este un parazit intestinal (lambii, viermi rotunzi, viermi) și cutanat (păduchi, acarieni, acarieni, căpușe).

expectorant, mucolitic + (1,8-cineol (eucaliptol)): eucaliptolul (sau 1,8-cineol) prezent în uleiul esențial de Niaouli activează glandele exocrine ale mucoaselor respiratorii.

Dar și aceste proprietăți secundare:

cicatrizare
insectifuge
tonic al pielii

În caz de arsuri prin radiații
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 6 ani și la consultanță medicală. Aplicație dermică, aplicați 3 picături pure de ulei esențial Niaouli pe zona afectată înainte de radioterapie și diluați până la 50% într-un ulei vegetal după (1 doză de ulei esențial pentru 1 doză de ulei vegetal). Pentru copiii peste 3 ani, asigurați-vă că diluați uleiul esențial la cel puțin 20%.

UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Cu o seară înainte, dimineața la sfârșitul zilei ședinței, apoi cu 1h până la 1 / 2h înainte de ședința de radioterapie, aplicați numărul de picături suficiente pentru a acoperi zona pielii care trebuie iradiată și repetați, dacă este posibil, aplicația 10 Cu 15 minute înainte de sesiune:

3 ml de Ulei Esential de Arbore de Ceai
1 ml ulei esențial Niaouli
1 ml de ulei esențial Katafray
Sursa: Baudoux, D. (2017). Aromaterapie. Dunod.

Împotriva candidozei
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 3 ani. Dermal, diluați Niaouli 50% într-un ulei vegetal (1 doză de ulei esențial în 1 doză de ulei vegetal) și aplicați de 3 ori pe zi pe zona afectată. Atenție! Nu se aplică pe organele genitale.

Împotriva Herpes
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 6 ani. Dermic, 2 picături pure de Niaouli pe zona afectată, de 6 ori pe zi, până la dispariție.

De mai bine de 3 ani. Diluează uleiul esențial la minimum 20% într-un ulei vegetal înainte de aplicare.

UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat mai mult de 3 ani. Aruncă o picătură din această sinergie pe herpes, de 6 până la 8 ori pe zi și timp de 2 zile folosind un tampon de bumbac. Dacă herpesul persistă, continuați până când dispare.

25 de picături de ulei esențial de Niaouli
25 de picături de ulei esențial Tree Tree
50 de picături de ulei esențial de Lavandă Adevărat
Mai multe detalii: uleiuri esențiale împotriva herpesului.

În cazul Zona
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 6 ani. Dermic, 2 picături pure de Niaouli pe zona afectată, de 6 ori pe zi, până la dispariție.

De mai bine de 3 ani. Diluează uleiul esențial la minimum 20% într-un ulei vegetal înainte de aplicare.

UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Aplicați local 4 picături din amestec pe cosuri și pe zona dureroasă. Reînnoiește operația de 8 ori pe zi, până când simptomele dispar.

30 de picături de ulei esențial de Niaouli
30 de picături de ulei esențial de mentă
30 de picături de ulei esențial Tree Tree
30 de picături de ulei esențial de lămâie de eucalipt
120 de picături de macerat uleios de sunătoare
Mai multe detalii: uleiuri esențiale împotriva zosterului.

Pentru a lupta împotriva rinitei, sinuzitei
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 6 ani. Dermal, 1 picătură pe fiecare aripă a nasului. Pentru copiii peste 3 ani, asigurați-vă că diluați uleiul esențial la cel puțin 20%.

UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Aplicați dimineața, după-amiaza și seara câteva picături din amestec pe sinusurile frontale și maxilare, precum și pe încheieturi, timp de 5 zile:

15 picături de ulei esențial de Niaouli
30 de picături de ulei esențial de Eucalyptus radiata
15 picături de ulei esențial de mentă
30 de picături de ulei esențial de molid negru
qsp 50 ml ulei de Macadamia.
Sursa: Couic-Marinier, F., & Touboul, A. (2017). Ghidul pământului viu al uleiurilor esențiale. Pământ viu.
NIAOULI SAU EUCALYPTUS RADIATA?
Uleiul esențial de Niaouli este eficient datorită proprietăților sale expectorante și mucolitice, dar Eucalyptus Radiata este mai bun! După o spălare a nasului cu apă de mare, respirați 2 picături pure depuse pe un țesut, de 5 ori pe zi, până la îmbunătățire.

În caz de rană
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 6 ani. Cutanat, 1 picătură pură pe rană, de 3 ori pe zi, până când rana dispare. Pentru copiii peste 3 ani, asigurați-vă că diluați uleiul esențial la cel puțin 20%.

NIAOULI SAU CEAI?
Uleiul esențial de Niaouli este eficient pentru dezinfectarea rănilor mici, dar Arborele de Ceai rămâne referința! Cutanat: 1 picătură pură pe rană, de 3 ori pe zi, până când rana dispare.

În caz de otită
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 6 ani. Cutanat, câteva picături în jurul urechii. Atenție! Nu puneți în ureche. Pentru copiii peste 3 ani, asigurați-vă că diluați uleiul esențial la cel puțin 20%.

UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Aplicați 1 picătură din amestecul de masaj în jurul urechii în cauză, de 3 ori pe zi, până la îmbunătățire:

2 picături de ulei esențial de Eucalyptus radiata
2 picături de ulei esențial de Niaouli
2 picături de ulei esențial Tree Tree
2 picături de ulei esențial de cimbru la linalool
10 picături de ulei vegetal de sunătoare.
Sursa: Festy, D. (2018). Biblia mea de uleiuri esențiale. Leduc.s

STOECHAS NIAOULI SAU LAVANDULA?
Uleiul esențial de Niaouli este eficient împotriva infecțiilor urechii, datorită proprietăților sale anti-bacteriene, dar uleiul esențial de Lavandula stoechas este mai bun. Cutanat: 1 picătură în 4 picături de ulei vegetal aplicat în jurul urechii. Reaplică de 3 până la 4 ori pe zi, timp de 5 zile.

Împotriva Molluscum Contagiosum
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 3 ani. Dermal, diluați 1 picătură de Niaouli în 4 picături de ulei vegetal aplicate pe cosuri.

NIAOULI SAU MIRT DE LAMAIE?
Fata de molluscum contagiosum, Niaouli este eficient, dar recomandăm în schimb Mirt de lămâie. Dermic: 1 picătură în 9 picături de ulei vegetal pe leziuni, o dată pe zi, timp de 20 de zile.

În caz de gripă
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 6 ani.

Pe cale orală, 2 picături de Niaouli pe un comprimat neutru, de 3 ori pe zi, timp de 5 zile.
Dermal, diluați 1 picătură în 9 picături de ulei vegetal, masaj la încheieturi, plexul solar și tălpile picioarelor. Această utilizare este adaptată de la 3 ani.

UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. În mod oral, depuneți 4 picături din amestec pe un comprimat neutru de înghițit, de 4 până la 5 ori pe zi, timp de 5 zile:

90 de picături de ulei esențial de Niaouli
120 picături de ulei esențial de Eucalyptus radiata
150 picături de ulei esențial de lămâie
150 picături de ulei esențial Ravintsara
Sursa: Couic-Marinier, F., & Touboul, A. (2017). Ghidul pământului viu al uleiurilor esențiale. Pământ viu.

NIAOULI SAU RAVINTSARA?
Uleiul esențial de Niaouli poate acționa împotriva gripei datorită proprietăților sale antivirale, dar Ravintsara este mai recomandat. Cutanat: răspândiți 3 picături în partea inferioară a spatelui, de-a lungul coloanei vertebrale și pe torace, de 4 până la 5 ori pe zi, până la îmbunătățire. Pe cale orală: 1 picătură într-o linguriță de miere sau ulei de măsline sau pe un zahăr, de 4 ori pe zi, până la îmbunătățire.

Pentru a lupta împotriva cistitei, infecția urinară
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 3 ani. Pe cale dermică, 1 picătură de ulei esențial de Niaouli în 4 picături de ulei vegetal aplicat pe burta inferioară.

NIAOULI SAU SARRIETTE DE MUNTE?
Împotriva cistitei, Niaouli poate acționa, dar uleiul esențial savuros de munte este mai specializat. Cutanat: 1 picătură în 9 picături de masaj cu ulei vegetal pe abdomenul inferior, de 3 ori pe zi, timp de 7-10 zile.

Împotriva bronșitei
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 6 ani.

Pe cale orală, 2 picături de Niaouli pe un comprimat neutru, de 3 ori pe zi, timp de 5 zile.
Dermal, diluați 1 picătură în 9 picături de ulei vegetal, masaj la încheieturi, plexul solar și tălpile picioarelor. Această utilizare este adaptată de la 3 ani.
NIAOULI SAU EUCALYPTUS GLOBULUS?
Anti-infecțioase, expectorante și mucolitice, Niaouli este perfect adaptat împotriva bronșitei, dar uleiul esențial al Eucalyptus globulus este mai eficient. Dermic: 1 picătură în 4 picături de ulei vegetal pentru a aplica pe piept de 4 ori pe zi, timp de 5 până la 7 zile.

UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Masează pieptul, partea superioară a spatelui și tălpile picioarelor cu următorul amestec, de 4 ori pe zi, până la îmbunătățire:

15 picături de ulei esențial de Niaouli
15 picături de ulei esențial Myrtle Green
10 picături de ulei esențial de Eucalyptus radiata
qs 10 ml ulei vegetal de Inophylophyllus.
Sursa: Couic-Marinier, F., & Touboul, A. (2017). Ghidul pământului viu al uleiurilor esențiale. Pământ viu.

În cazul acneei, Furuncle
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 6 ani. Cutanat, câte 1 picătură pură pe fiecare buton după curățare. Timp de peste 3 ani, diluați uleiul esențial până la minimum 20% într-un ulei vegetal înainte de aplicare.

NIAOULI SAU CEAI?
Uleiul esențial de Niaouli este eficient împotriva acneei și fierbe, dar vă recomandăm uleiul esențial de Arbore de ceai. Dermic: 1 picătură pură pe fiecare cos, dimineața și seara după spălarea feței, până la dispariția acneei. Faceți o săptămână de pauză după 3 săptămâni de utilizare.

În cazul rinofaringitei, la rece
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat de peste 6 ani. Pe cale orală, 2 picături pe un comprimat neutru, de 3 ori pe zi, timp de 7 zile. Pentru copiii de peste 3 ani, preferați calea dermică și asigurați-vă că diluați uleiul esențial până la minimum 20% într-un ulei vegetal.

UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Într-un inhalator, picurați 5 picături din amestec și respirați adânc. Este posibil, de asemenea, să utilizați acest amestec în difuzie sau într-o baie fierbinte, la viteza de 20 de picături diluate într-o bază:

30 de picături de ulei esențial de Niaouli
30 de picături de ulei esențial Ravintsara
20 de picături de ulei esențial de Eucalyptus radiata
30 de picături de ulei de esență

NIAOULI SAU EUCALYPTUS RADIATA?
Uleiul esențial de Niaouli este eficient împotriva răcelilor și a rinofaringitei, dar uleiul esențial de Eucalyptus radiata rămâne referința în domeniu. Oral: 2 picături pure sub limbă sau în ceai din plante (amestecat anterior într-o linguriță de miere sau zahăr), de 4 ori pe zi, timp de 2 zile. Inhalare: 1 inspirație mare direct deasupra flaconului deschis, de 4 până la 6 ori pe zi.

Alte aplicații celebre ale Niaouli
Uleiul esențial de Niaouli este utilizat în foarte multe ocazii, în special în legătură cu proprietățile sale antibacteriene, antivirale, antifungice și expectorante. Pentru majoritatea utilizărilor, acesta va fi eficient, dar nu neapărat cel mai bun ulei esențial. Prin urmare, vă indicăm cel mai bun înlocuitor al Niaouli pentru următoarele probleme.

Escarre, Bedbend
Niaouli poate fi eficient, dar … Este mai bine să folosiți ulei esențial de Myrrh: dermic, 2 picături în 8 picături de masaj cu ulei vegetal pe zona afectată.

Arde, arsuri solare
Niaouli poate fi eficient, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial de Lavande Aspic: dermic, 1 – 5 picături pure pe arsură (în funcție de măsura), la fiecare sfert de oră după apariția arde, apoi de 3 ori pe zi, până la dispariție.

eczemă
Niaouli poate fi eficient, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial de Geranium Rosat: dermic, 1 picătură în 4 picături de ulei vegetal pe zonele afectate, de 2 ori pe zi, până la îmbunătățire.

gastrită
Niaouli poate fi eficient, dar … Este mai bine să folosiți ulei esențial de magneziu cu coji: oral, 1 picătură pe un suport neutru de 2 până la 3 ori pe zi.

hemoroizi
Niaouli poate fi eficient, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial de Pistachio Lentisque: dermic, 1 picătură în 19 picături de ulei vegetal, pentru a aplica pe hemoroizi, după duș și după fiecare mișcare intestinală. dispariție.

varicela
Niaouli poate fi eficient, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial de Ciste: 1 picătură în 9 picături de ulei vegetal la masaj pe zona afectată.

Intepatura de insecte
Niaouli poate fi eficient, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial de Lavande Aspic: dermic, 1 picătură pură pe buton, cât mai curând posibil după apariția mușcăturii. Se reînnoiește în fiecare sfert de oră, dacă este necesar.

psoriazis
Niaouli poate fi eficient, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial de Himalaya Nard: Pe cale cutanată, 2 picături local, de 2 ori pe zi. Respectați o săptămână de pauză după 3 săptămâni de utilizare.

varice
Niaouli poate fi eficient, dar … Este mai bine să folosești uleiul esențial de Fistic Lentisque: dermic, 1 picătură în 4 picături de ulei vegetal, masează picioarele de jos în vârf, dimineața și seara, în perioada de 20 zile, apoi, după o pauză de o săptămână, continuați cum este necesar.

Shopping cart

close