PORTOCALA AMARA

PORTOCALA AMARA
ULEIUL ESENȚIAL DE PORTOCALA AMARA: CUM SE UTILIZEAZĂ CORECT?
Din frunzele portocalului amar, uleiul esențial de PORTOCALA AMARA are efecte remarcabile asupra sistemului nervos. Adevărat ulei antistres, va promova relaxarea și liniștirea prin mirosul său dulce de floare de portocal. În cosmetică, ea va fi aliatul pielii uleioase. Numele latin: Citrus × aurantium L. ssp amara. Partea distilată: frunze și crenguțe mici.
Precauții pentru utilizare
Uleiul esențial de Portocala Amara este utilizat de toată familia, cu excepția femeilor însărcinate cu mai puțin de 3 luni. Nu există contraindicații specifice, cu excepția faptului că persoanele cu astm ar trebui să solicite sfatul medicului înainte de a-l utiliza. Toate modalitățile de utilizare sunt posibile.
ALTE PRECAUTII
Componente alergene
Uleiul esențial Portocala Amara conține patru componente alergene biochimice.
linalool (18 la 32%);
geraniol (≤ 4%);
limonen (≤ 2%);
citrale (geraniene + nerale) (≤ 0,5%).
Notă: Cel mai bine este să testați uleiul esențial înainte de utilizare (două picături în cot timp de cel puțin 24 de ore pentru a verifica dacă nu există reacție).
Proprietățile uleiului esențial de Portocala Amara
Uleiul esențial Portocala Amara este foarte concentrat în acetat de linalil, linalool, alfa terpineol și acetat de geranil. Aceste molecule diferite îi conferă următoarele proprietăți principale:
antispasmodic +++ (acetat de linalil): uleiul esențial de Portocala Amara controlează spasmele de origine nervoasă, toracică și ginecologică. Este, de asemenea, un antispasmodic vascular.
anti-infecțioase ++ (linalool, α-terpineol): uleiul esențial al e este un antiinfecțios ușor, care acționează asupra infecțiilor tractului respirator.
reechilibrarea nervosului ++ (alcooli monoterpeni): uleiul esențial al Portocala Amara este sedativ, este un agent calmant al sistemului nervos. Este, de asemenea, un antidepresiv ușor.
analgezic + (linalool, α-terpineol, acetat de linalil): uleiul esențial de Portocala Amara calmează durerile de origine nervoasă, ca anumite reumatisme.
anestezic local + (linalool): uleiul esențial de Portocala Amara poate vindeca infecțiile minore și pot calma durerea.
Dar și aceste proprietăți secundare:
cicatrizare
anti-inflamator
deodorant
În caz de anxietate, stres
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 luni. În difuzie, turnați numărul de picături de Portocala Amara indicate pe notă. Difuzat cu maxim 30 de minute.
De la 3 ani La inhalare, 1 picătură de PetitGrain Bigarade pur pe încheieturi pentru a inspira adânc, de 3 ori pe zi, până la îmbunătățire. Faceți o pauză de o săptămână după trei săptămâni de utilizare.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Pe cale dermică, aplicați 2 picături din amestec pe plexul solar și 1 picătură pe interiorul fiecărei încheieturi. Repetați operația de 2 până la 3 ori pe zi, după cum este necesar.
90 de picături de ulei esențial PetitGrain Bigarade
30 de picături de ulei esențial Ylang Ylang complet
30 de picături de ulei esențial de Lemongrass
Mai multe detalii și alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva stresului.
Împotriva pielii uleioase
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și adolescenți. Dermic, 1 – 2 picături de PetitGrain Bigarade în crema de zi. Faceți o săptămână de pauză după 3 săptămâni de utilizare.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
De la 6 ani Prin aplicarea dermică, aplicați 4 picături din amestec pe părțile corpului unde pielea dvs. este cea mai grasă (față, piept, spate). Reînnoiește operația în fiecare seară până la îmbunătățirea vizibilă.
40 de picături de ulei esențial Portocala Amara
40 de picături de ulei esențial de Geranium Rosat
40 de picături de ulei esențial de Mandarin Verde
120 picături de ulei vegetal de Jojoba
Mai multe detalii sau alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva tenului gras.
În cazul Palpitațiilor
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 ani
Pe cale dermică, diluați uleiul esențial de Portocala Amara la 20% într-un ulei vegetal (1 doză de ulei esențial pentru 4 doze de ulei vegetal) și aplicați în masaj pe plexul solar.
În inhalare, o picătură pură de PetitGrain Bigarade pe încheieturi pentru a inspira.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Dermal, aplicați 1 – 2 picături de masaj pe stern și pe plexul solar. Faceți o pauză de o săptămână după 3 săptămâni de utilizare.
10 picături de ulei esențial PetitGrain Bigarade
5 picături de ulei esențial Ravinstara
5 picături de ulei esențial de Lavandă oficială
1 lingură ulei vegetal de migdale dulci
Sursa: Zahalka, J-P. (2017), Dicționar complet de aromaterapie. Dauphin.
În caz de durere uterină
UTILIZARE SIMPLĂ
Rezervat pentru adulți și adolescenți. Pe cale dermică, 1 picătură de Portocala Amara în 4 picături de masaj cu ulei vegetal pe partea inferioară a abdomenului. Faceți o săptămână de pauză după 3 săptămâni de utilizare.
În caz de aerofagie, balonare, flatulență
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 luni. Pe cale dermică, 1 picătură de Portocala Amara în 9 picături de ulei vegetal, pentru a fi aplicat într-un masaj circular pe stomac, de până la 3 ori pe zi, timp de 5 zile.
Rezervat de peste 6 ani. Pe cale orală, 2 picături de ulei esențial Portocala Amara pe un suport neutru, de 3 ori pe zi, până la îmbunătățire. Faceți o pauză de 1 săptămână după 3 săptămâni de utilizare.
BIGARADE MICI DE GRAIN SAU CARDAMOME?
Uleiul esențial de Portocala Amara este eficient, dar uleiul esențial de Cardamom este mai eficient în caz de flatulență, balonare sau flatulență. Timp de peste 6 ani, pe cale orală: 1 picătură de Cardomom într-o linguriță de ulei de măsline sau miere de 3 ori pe zi.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 3 ani. Pe cale orală, în zilele în care simptomele aerofagiei sunt declanșate, ingeți 2 picături din această sinergie, de 3 ori pe zi înainte de masă, într-o linguriță de miere sau ulei de măsline. Nu folosiți această sinergie pentru o perioadă îndelungată fără sfatul unui terapeut.
30 de picături de ulei esențial de lămâie
30 de picături de ulei esențial de Cardamom
15 picături de ulei esențial Petit Grain Bigarade
Pentru mai multe detalii sau alți utilizatori: uleiurile esențiale împotriva aerofagiei.
În caz de depresie
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 ani În inhalare, 1 picătură pură de Petit Grain Bigarade pe interiorul încheieturilor pentru a inspira adânc, de 3 ori pe zi, până la îmbunătățire. Faceți o pauză de o săptămână după trei săptămâni de utilizare.
Rezervat de peste 6 ani. Pe cale orală, 1 picătură pură de ulei esențial Petit Grain Bigarade pe un mediu pentru a lăsa să se topească în gură, de 3 ori pe zi, până la îmbunătățire. Faceți o pauză de o săptămână după trei săptămâni de utilizare.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Dermal, picurați 3 picături din amestec pe plexul solar și pe interiorul încheieturilor de 2 până la 3 ori pe zi. Dacă depresia este importantă, faceți un masaj energetic de-a lungul coloanei vertebrale cu 8 picături din amestec de 2 ori pe zi.
45 de picături de ulei esențial de Marjoram cu scoici
15 picături de ulei esențial de Verbena parfumată
75 picături de ulei esențial Portocala Amara
Mai multe detalii: uleiuri esențiale împotriva depresiei.
BIGARADE MIC DE GRINU SAU NEROLI?
Uleiul esențial de Portocala Amara va fi eficient în caz de depresie, dar dacă aveți ulei esențial de Neroli, va fi și mai eficient. Dermal, de la 6 ani: 1 picătură de Neroli în 4 picături de ulei vegetal pentru a aplica pe interiorul încheieturilor și pe torace, dimineața și seara. Faceți o pauză de o săptămână după trei săptămâni de utilizare.
În caz de insomnie, tulburări de somn
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 luni. În difuzie, turnați numărul de picături indicat în aviz în difuzorul dvs. și lăsați să se difuzeze timp de aproximativ 20 de minute aproximativ.
De la 3 ani Pe cale dermică, 1 picătură de Portocala Amara în 4 picături de ulei vegetal, masează pe plexul solar înainte de somn.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Cutanat, câteva picături de masaj sinergic al plexului solar și arcului.
5 picături de ulei esențial Portocala Amara
3 picături de ulei esențial de geraniu
10 picături de ulei esențial de Lavandă oficială
1 lingură ulei vegetal de migdale dulci
Sursa: Zahalka, J-P. (2014). Dicționar complet de aromaterapie. Dauphin.
BIGARADE MICI DE GRAIN SAU LÉDON DU GROËNLAND?
Uleiul esențial de Portocala Amara va fi eficient în caz de insomnie sau tulburări de somn, dar uleiul esențial de Lédon du Groenland este cu atât mai eficient. Dermic de la 6 ani: 1 picătură de ulei esențial de Lédon du Groenland în 4 picături de ulei vegetal, pentru a aplica pe torace la culcare. A se repeta după nevoie.
Alte aplicații celebre ale Portocala Amara
Artrita, Osteoartrita, Reumatism
Portocala Amara eficient, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial de lămâie de eucalipt: dermic, 1 picătură de lămâie de eucalipt în 4 picături de ulei vegetal, de 3 – 4 ori pe zi pe zona dureroasă, până când spre îmbunătățire.
Acnee, Furuncle
Portocala Amara eficient, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial de Tree Tree: dermic, 1 picătură pură pe fiecare buton dimineața și seara după curățarea feței și până la dispariția acneei.
Hiperactivitate (copii)
Portocala Amara eficient, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial de Lavandă Adevărat în caz de hiperactivitate la copii: prin inhalare, să respirați direct sticla, încet și profund și să reînnoiți de câte ori este necesar.
transpirație
Portocala Amara eficient, dar … Este mai bine să folosiți uleiul esențial de Palmarosa: cutanat, 1 picătură pură sub fiecare axă, 1 dată pe zi după duș. Faceți o pauză de 1 săptămână după 3 săptămâni de utilizare.
Cum să recunoști un ulei esențial bun de Portocala Amara?