Ravintsara

Ravintsara
Cum folosim uleiul de Ravintsara?
Perfect adaptat întregii familii, uleiul esențial Ravintsara este vedeta lumii aromaterapiei! Orice indicat în caz de infecții care afectează sfera ORL, răceli, otită, sinuzită și multe altele nu îi va rezista. Acțiunea sa antivirală și efectele sale stimulante asupra sistemului imunitar sunt într-adevăr puternice și recunoscute de toți profesioniștii și adepții uleiurilor esențiale. În Malgaș, ravintsara înseamnă „copac cu frunze bune”, așa că profitați acum de toate beneficiile sale!
Denumire latină: Cinnamomum camphora L. Partea distilată: frunze
ALTE PRECAUTII
Sfaturi medicale
Asigurați-vă că solicitați sfaturi medicale înainte de a utiliza uleiul esențial Ravintsara pentru persoanele cu astm.
Asigurați-vă că solicitați sfaturi medicale înainte de utilizare pentru persoanele cu epilepsie din cauza riscului epileptogenic cu doze mari.
Contra-indicații
Dincolo de câteva zile de utilizare, acordați atenție posibilelor interferențe medicamentoase.
Există riscul obișnuinței în timpul utilizării prelungite.
Componente alergene
Uleiul esențial Ravintsara conține puține componente alergene biochimice.
limonen (≤ 2%)
linalool (≤ 0,5%)
Geraniol (≤ 0,5%)
Notă: Cel mai bine este să testați uleiul esențial înainte de utilizare (două picături în cot timp de cel puțin 24 de ore pentru a verifica dacă nu există reacție).
Proprietățile uleiului esențial Ravintsara
Uleiul esențial Ravintsara este concentrat foarte mult în 1,8 alcooluri cineole, alfa-terpineol și monoterpene. Aceste molecule diferite îi conferă următoarele proprietăți principale:
antiviral ++++ (α-terpineol, 1,8-cineole (eucaliptol)): este uleiul esențial antiviral prin excelență … cel mai eficient și cel mai sigur pentru toate vârstele! Este atât anti-infecțioasă, cât și antibiotică și limitează riscul suprainfecției.
imunostimulant ++++ (α-terpineol): uleiul esențial de Ravintsara stimulează glandele suprarenale, responsabile de răspunsul imun.
antibacterian cu spectru larg +++ (α-terpineol, 1,8-cineol (eucaliptol), sabinen): Uleiul esențial de Ravintsara este antibacterian și anti-micobacterian. Spectrul său de acțiune este foarte larg.
expectorant +++ (1,8-cineole (eucaliptol)): facilitează tusea, adică expulzarea a ceea ce împiedică bronhiile.
Dar și aceste proprietăți secundare:
anti-inflamator
antifungic cu spectru larg
spasmolitic
tonic cerebral
tonic fizic
relaxant muscular
analgezic
În cazul unei epidemii ORL virale, gripa
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 6 ani și pentru adulți:
Cutanat: 3 picături de Ravintsara pentru a fi distribuite în partea inferioară a spatelui, de-a lungul coloanei vertebrale și pe torace, de 4 până la 5 ori pe zi, până la îmbunătățire.
Oral: 1 picătură de Ravintsara într-o linguriță de miere sau ulei de măsline sau pe un zahăr, de 4 ori pe zi, până la îmbunătățire.
De la 3 luni la 6 ani, și pentru femeile însărcinate peste 3 luni. Aceeași utilizare ca mai sus, dar favorizând calea dermică și diluând 10% ulei esențial Ravintsara într-un ulei vegetal, în mod ideal ulei de alun (1 doză de ulei esențial + 9 doze de ulei legume).
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Se reînnoiește de 6 ori pe zi, timp de 2 până la 3 zile. Puneți 3 picături din acest amestec pe torace și pe partea superioară a spatelui:
60 picături de ulei esențial Ravintsara
40 de picături de ulei esențial de Eucalipt Radiata
20 de picături de ulei esențial de Laurel Noble
40 de picături de ulei esențial de molid negru
Mai multe detalii sau alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva gripei.
Pentru a stimula imunitatea
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 ani și pentru adulți. Dermally, 3 picături de Ravintsara pe încheieturi și respiră profund, prevenție, o dată pe zi, în perioadele de risc. Faceți o pauză de o săptămână după trei săptămâni de utilizare.
De la 3 luni la 3 ani și pentru femeile însărcinate peste 3 luni. Aceeași utilizare ca mai sus, dar diluați 10% ulei esențial Ravintsara într-un ulei vegetal, ideal ulei de alun (1 doză de ulei esențial + 9 doze de ulei vegetal).
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. Se reînnoiește de 3 ori pe zi între 1 și 3 săptămâni. Aplicați în masaj 3 picături din amestec pe torace și 3 picături pe spate:
100 de picături de ulei esențial Ravintsara
30 de picături de ulei esențial Tree Tree
10 picături Cimbru Cimbrul ulei esențial
30 de picături de ulei esențial de lămâie
Împotriva oboselii intense
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 ani și pentru adulți. Prin dermă și inhalare, 2 picături de Ravintsara pe încheieturi și respirați adânc, de îndată ce veți avea o cârmă.
De la 3 luni la 3 ani și pentru femeile însărcinate peste 3 luni. Aceeași utilizare ca mai sus, și diluând 10% ulei esențial Ravintsara într-un ulei vegetal, în mod ideal, ulei de alun (1 doză de ulei esențial + 9 doze de ulei vegetal).
RAVINTSARA SAU SPINACH NEGRU?
Cel mai bun candidat în caz de oboseală intensă: uleiul esențial de Ravintsara va fi foarte eficient, dar dacă ai la îndemână, molidul negru va fi și mai bun! Cutanat: 2 picături în 8 picături de ulei vegetal aplicate în partea inferioară a spatelui în rinichi, de 3 ori pe zi. Faceți o pauză de o săptămână după trei săptămâni de utilizare.
În caz de depresie
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 ani și pentru adulți. Dermal & inhalare, 2 picături de Ravintsara pe încheieturi și respiră profund, în mod regulat în timpul zilei. Dacă acest lucru este insuficient, puteți masa partea de jos a coloanei vertebrale cu 4 picături de ulei esențial pur Ravintsara, de 2 ori pe zi.
Dar nu folosiți doar uleiuri esențiale, obțineți ajutor de la prieteni sau de la un profesionist pentru a vă ajuta să depășiți dificultățile.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. 3 picături pe plexul solar și pe interiorul încheieturilor, de 2 până la 3 ori pe zi din următorul amestec:
3 picături de ulei esențial Marjoram cu scoici
5 picături de ulei esențial Petit Grain Bigarade
2 picături de ulei esențial Ravintsara
2 picături de ulei esențial Ylang Ylang
1 picătură de ulei esențial Verbena de lămâie
1 picătură de ulei esențial de tămâie
Dacă depresia este importantă, masează de-a lungul coloanei vertebrale cu 8 picături din amestec, de 2 ori pe zi.
Sursa: Baudoux, D. (2002). Aromaterapie: vindecați cu uleiuri esențiale. Amyris.
RAVINTSARA SAU NEROI?
Cel mai bun candidat în caz de criză nervoasă: uleiul esențial al Ravintsara va fi eficient, dar dacă aveți la îndemână (și aveți mijloacele), uleiul esențial de Neroli va fi mai bun! Cutanat, 2 picături de HE în 4 picături de ulei vegetal pe interiorul încheieturilor, pe piept și partea inferioară a spatelui, dimineața și seara timp de 3 săptămâni.
Alte aplicații celebre ale Ravintsara
Uleiul esențial de Ravintsara este utilizat în foarte multe ocazii, în special în legătură cu proprietățile sale antivirale, imunostimulante, antibacteriene și expectorante. Pentru majoritatea utilizărilor, acesta va fi eficient, dar nu neapărat cel mai bun ulei esențial. Prin urmare, vă indicăm cel mai bun înlocuitor al Ravintsara pentru următoarele probleme.
Herpes, Zona
Ravintsara eficientă, dar … este mai bine să folosiți uleiul esențial de Niaouli împotriva herpesului / zosterului: dermic, 2 picături pure (sau diluție 50% într-un ulei vegetal) pe herpes, la fiecare 2 ore până la ‘să dispară.
insomnie
Ravintsara este eficientă, dar … este mai bine să folosiți uleiul esențial de Lédon din Groenlanda împotriva insomniei: dermic, 1 picătură de HE în 4 picături de ulei vegetal pe torace înainte de culcare.
mononucleoza
Ravintsara va fi eficient în ameliorarea simptomelor mononucleozei, urmând aceeași procedură ca și pentru îmbunătățirea imunității, descrisă mai sus.
Anxietate, stres
Ravintsara eficientă, dar … este mai bine să folosiți uleiul esențial de Petit Grain Bigarade împotriva stresului: prin inhalare și aplicare cutanată, 1 picătură pe încheieturi pentru a inspira adânc, de 3 ori pe zi (efect foarte rapid).
Contractură, Oboseală
Ravintsara poate fi eficientă, dar … este mai bine să folosiți uleiul esențial al Gaulthérie Odorante pentru a vă alina mușchii: dermic, 3 picături de HE în 12 picături de ulei vegetal (opțional pentru pielea sensibilă) pe zonă afectat, de 3 ori pe zi, până la îmbunătățire.
Ravintsara sau Ravensare?
Atenție! Trebuie să distingem uleiul esențial de Ravintsara și uleiul esențial de Ravensare. Acesta din urmă este mult mai puțin flexibil de utilizat, nu are deloc aceleași proprietăți și este interzis copiilor! Pentru a găsi rulmenții, verificați numele latine.
Ravensare: Ravensare Aromatica sau Ravensara Anisata
Ravintsara: Cinnamomum camphora L.
Cum să recunoști un ulei esențial bun Ravintsara?
Un ulei esențial bun Ravintsara trebuie să aibă următoarele caracteristici. Nu ezitați să cereți dealerului dvs. să fie sigur de calitatea uleiului dvs.
icon-botanic
Caracteristici botanice
Numele latin: Cinnamomum camphora L.
Familia botanică: Lauraceae
Partea distilată: frunze
Țara de origine: Indonezia, Madagascar
icon-biochimice
Caracteristici biochimice
1,8-cineole (eucaliptol): 50 până la 60%
Sabinene: 10 până la 18%
α-terpineol: 5 până la 11%
icon-fizice
Caracteristici fizice
Densitate la 20 ° C: 0,900 până la 0,920
Indice de refracție la 20 ° C: 1.460 până la 1.470
Putere rotativă la 20 ° C: -25 ° la -15 °
Punct de aprindere: + 50 ° C
icon-organoleptică
Caracteristici organoleptice
Aspect: lichid mobil limpid
Culoare: incolor până la galben deschis
Miros: proaspăt, picant, dulce, eucaliptolat, balsamic
O scurtă istorie a Ravintsara, pentru a vă relaxa
ÎNTRE TRANSPORTURILE MARITIME ȘI MERCANȚII VENETIENI
Dacă Marco Polo este astăzi extrem de celebru, datorită numeroaselor sale expediții pe mare pentru a descoperi noi orizonturi și noi popoare cu care ar putea face comerț. Setea de descoperire a acestui comerciant italian născut la Veneția în secolul al XIII-lea îl aduce la celălalt capăt al lumii: în China. La acea vreme, această regiune necunoscută a lumii este obiectul tuturor lăcomiei, viselor cele mai sălbatice și a celor mai pitorești imagini.
În această parte a Asiei, Marco Polo descoperă esența Camforului Chinezesc. Chinezii l-au folosit de sute de ani în medicina lor tradițională: loțiuni, unguente, balsamuri … Marele explorator îl readuce în familie pentru a-i face să beneficieze de incredibilele sale virtuți de vindecare. Prin urmare, se crede că Ravintsara Camphor ar fi o specie aclimatizată a copacului chinez camfor …
DREPTURILE  ULUI PARFUMELOR
Mai târziu, Etienne de Flacourt, originar din Orleans, a fost numit comandant al Madagascarului la mijlocul secolului al XVII-lea. Scrie mai multe cărți despre această minunată „insulă a parfumurilor”, inclusiv Istoria Marii Insule Madagascar (1658) în care descrie Ravintsara și proprietățile sale cele mai eficiente pentru a combate tot felul de boli și infecții. Uleiul său esențial este descris doar două secole mai târziu.
La începutul comercializării uleiului esențial Ravintsara, producătorii ar alege pur și simplu frunzele din copacii pe care i-au găsit: în păduri, dar și în orașe: parcuri, locuri de joacă pentru școli, mari căi , locurile satului, etc. Această supraexploatare și tăierile sălbatice făcute pentru a îmbunătăți randamentul la maximum au deteriorat o mare parte a copacilor din Ravintsara. Ademenirea profitului a dus aproape la dispariția sa. Dezastrul a fost evitat datorită conștientizării generale la mijlocul secolului XX. Proiectele de plantație înfloresc, iar copacul crește repede și bine a preluat părul fiarei.
PE O TERENĂ BÉNIE DE DUMNEZEU
Mai târziu, Etienne de Flacourt, originar din Orleans, a fost numit comandant al Madagascarului la mijlocul secolului al XVII-lea. Scrie mai multe cărți despre această minunată „insulă a parfumurilor”, inclusiv Istoria Marii Insule Madagascar (1658) în care descrie Ravintsara și proprietățile sale cele mai eficiente pentru a combate tot felul de boli și infecții. Uleiul său esențial este descris doar două secole mai târziu.
La începutul comercializării uleiului esențial Ravintsara, producătorii ar alege pur și simplu frunzele din copacii pe care i-au găsit: în păduri, dar și în orașe: parcuri, locuri de joacă pentru școli, mari căi , locurile satului, etc. Această supraexploatare și tăierile sălbatice făcute pentru a îmbunătăți randamentul la maximum au deteriorat o mare parte a copacilor din Ravintsara. Ademenirea profitului a dus aproape la dispariția sa. Dezastrul a fost evitat datorită conștientizării generale la mijlocul secolului XX. Proiectele de plantație înfloresc, iar copacul crește repede și bine a preluat părul fiarei.