SCORTISOARA

SCORTISOARA
Anti-infecțioase majore, uleiul esențial de scorțișoară din China este foarte eficient împotriva oricărui tip de infecții. Bacteriile, ciupercile, paraziții responsabili de gastro, negi, micoze, viermi și acnee nu sunt potrivite pentru acest ulei esențial foarte puternic. Dezavantajul, acest ulei esențial este extrem de dermocaustic și trebuie manipulat cu grijă. Denumire latină: Cinnamomum aromaticum L. syn. Cinnamomum cassia L. Partea distilată: crenguțe
Precauții pentru utilizare
Acest ulei esențial este rezervat exclusiv adulților. Uleiul esențial de scorțișoară este interzis femeilor însărcinate și care alăptează, bebelușilor mici și copiilor sub 6 ani. Este proscris prin inhalare. În cele din urmă, este dozat puternic cu trans-cinamaldehidă (mai mult de 70%), o componentă biochimică alergenică și puternic dermocaustică.
Sfaturi medicale
Caută sfaturi medicale înainte de utilizare pentru persoanele cu astm.
Fără utilizarea îndelungată a uleiului esențial de Scorțișoară fără sfatul unui terapeut.
Aplicare cutanată
Utilizarea uleiului esențial de scorțișoară pe cale dermică este posibilă în diluare până la 10% maxim într-un ulei vegetal.
În difuzie
Diluează uleiul esențial de scorțișoară între 5 și 10% în alte uleiuri esențiale.
Componente alergene
Uleiul esențial de scorțișoară este dozat puternic în alergeni la componente biochimice:
Cinamaldehidă (70 până la 85%)
eugenol (≤ 0,5%)
cumarina (≤ 4%)
alcool cinamilic (≤ 1%)
benzoat de benzii (≤ 0,1%)
alcool benzilic (≤ 0,3%)
farnesol (≤ 0,01%)
linalool (≤ 0,02%)
Notă: Cel mai bine este să testați uleiul esențial înainte de utilizare (două picături în cot timp de cel puțin 24 de ore pentru a verifica dacă nu există reacție).
Proprietățile uleiului esențial de scorțișoară din China
Uleiul esențial de scorțișoară din China conține cinamaldehidă (de la 70 la 85%). Această moleculă majoră îi oferă următoarele proprietăți principale:
anti-infecțioase ++++: Uleiul esențial de scorțișoară va distruge ciupercile responsabile de infecțiile pulmonare și candidoza. Este eficient împotriva infecțiilor respiratorii, intestinale, digestive, urinare și ginecologice.
Pest ++++: Uleiul esențial de scorțișoară este eficient împotriva păduchilor și a găurilor și, de asemenea, asupra paraziților intestinali (viermi).
antispasmodic + (eugenol): Uleiul esențial de scorțișoară controlează spasmele mușchilor netezi. Este eficient mai ales în cazul spasmelor intestinale.
tonic, stimulant ++: Uleiul esențial de scorțișoară este un stimulent sexual (afrodisiac). De asemenea, este simpatic-tonic.
Dar și aceste proprietăți secundare:
antioxidant
reducerea activității stomacului
În caz de Diaree, Turista
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți. Oral, diluați 1 ml ulei esențial de scorțișoară în 9 ml ulei vegetal comestibil și luați 5-10 picături din amestec pe un purtător neutru, de până la 4 ori pe zi.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat pentru adulți. Pe cale orală, 3 picături din amestecul de mai jos pe o tabletă neutră, de 4 ori pe zi până la îmbunătățirea completă PLUS dermică, se aplică în masaj 8 picături din amestec pe abdomenul inferior, de 4 ori pe zi până la îmbunătățire completă.
20 de picături de ulei esențial de scorțișoară
30 de picături de ulei esențial de busuioc
20 de picături de ulei esențial de mentă
10 picături de ulei esențial Cardamom
70 picături de ulei de gătit (ulei de măsline)
Mai multe detalii și alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva diareei
Împotriva Gastroenteritei
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți. Pe cale orală, 1 picătură de scorțișoară pe un mediu pentru a lăsa să se topească în gură, de 4 ori pe zi, până la îmbunătățire. Nu depășiți 5 zile de utilizare.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat pentru adulți. În aplicare dermică, puneți 4 picături din amestec pe abdomen și 4 picături din amestec în partea inferioară a spatelui. Masează până la penetrarea completă. În paralel, așezați două picături din amestec pe o tabletă neutră sau zahăr pentru a lăsa să se topească în gură. Puteți reînnoi de până la 4 ori pe zi și până la îmbunătățire.
20 de picături de ulei esențial Tree Tree
20 de picături de ulei esențial de scorțișoară
20 de picături de ulei esențial de Cardamom
60 picături de uleiuri esențiale de Tarragon
40 de picături de ulei esențial de mentă
60 picături de ulei vegetal (măsline, alun …)
Mai multe detalii și alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva gastro
În caz de malarie, febră, boală tropicală
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți. Pe cale orală, 1 picătură de scorțișoară pe un mediu pentru a lăsa să se topească în gură, de 4 ori pe zi, până la îmbunătățire. Nu depășiți 5 zile de utilizare.
Atenție! Infecțiile tropicale (malarie, febră galbenă, …) sunt afecțiuni grave care pot duce la multe și complicații rapide. Consultați rapid un specialist dacă aveți îndoieli!
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat pentru adulți. Pe cale orală, 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu mese timp de 3 zile, apoi 1 capsulă de 2 ori pe zi, timp de 5 zile.
10 mg ulei esențial de scorțișoară din China
20 mg de Oregano HE compact
20 mg HE de la Sarriette des Montagnes
15 mg de EO bazilic
15 mg ERO de mentă
HV de QSP de rapiță pentru o capsulă Oléocaps n ° 2
Sursa: Baudoux, D. (2017). Aromaterapie. Dunod, 157.
Împotriva unei negi
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și copii peste 6 ani. În aplicarea locală, o picătură de ulei esențial de scorțișoară pură pe verucă la fiecare 2 zile. Protejați pielea din jurul negului cu lac de unghii.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
De la 6 ani și pentru adulți. În aplicarea cutanată locală, pentru a reînnoi operația dimineața și seara până la dispariția verucii. Aplicați 1 – 2 picături din amestec pe verucă folosind un tampon de bumbac. Fii atent și nu trece peste pielea sănătoasă.
10 picături de ulei esențial din Savory des Montagnes
40 de picături de ulei esențial Tree Tree
10 picături de ulei esențial de scorțișoară
40 de picături de ulei esențial de lămâie
Mai multe detalii și alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva negilor.
Împotriva viermilor intestinali
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți. Pe cale orală, 1 picătură de scorțișoară din China pe un mediu pentru a lăsa să se topească în gură, de 4 ori pe zi, până la îmbunătățire.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
De la 6 ani și pentru adulți. Se reînnoiește de 3 ori pe zi, înainte de mese, timp de 15 zile. Ingerați 2 picături din amestec într-un pic de miere sau zahăr sau pe un comprimat neutru.
30 de picături de ulei esențial de mentă
30 de picături de ulei esențial de Cardamom
30 de picături de ulei esențial de cimbru Linalol
30 de picături de ulei esențial de scorțișoară
Mai multe detalii și alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva viermilor intestinali
În caz de candidoză
UTILIZARE SIMPLĂ
Doar pentru adulți.
Pentru candidoza cutanată, 1 picătură de scorțișoară diluată în 19 picături de ulei vegetal se aplică pe zona afectată, de 2 ori pe zi, maxim 7 până la 10 zile. Pentru pielea sensibilă, diluați scorțișoara 1% într-un ulei vegetal.
Pentru candidoza gastrointestinală, pe cale orală, 1 picătură de scorțișoară pe un comprimat neutru, de 2 până la 3 ori pe zi, timp de 7 zile.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
De la 6 ani și pentru adulți. Într-o baie de baie sau de picioare, diluați amestecul de mai jos în apa de baie.
20 de picături de ulei esențial Tree Tree
15 picături de ulei esențial de Lavande Aspic
5 picături de ulei esențial de scorțișoară
100 g sare de la Marea Moartă
Mai multe detalii și alți utilizatori: baie cu uleiuri esențiale împotriva infecțiilor fungice
CINNAMONUL CHINEI SAU NIAOULI?
Uleiul esențial de scorțișoară este foarte eficient împotriva candidozei. Dar pentru o utilizare mai simplă, preferă uleiul esențial de Niaouli, mai puțin dermocaustic. Dermic, 2 picături de Niaouli diluate în 2 picături de ulei vegetal pe zona afectată, de 3 ori pe zi până la dispariția micozei.
Împotriva cistitei, infecției ginecologice, infecției urinare
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și adolescenți. Pe cale orală, luați câte 1 picătură de ulei esențial de scorțișoară chineză pe o tabletă neutră, de 3 ori pe zi, timp de maximum 7 zile.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat pentru adulți. Pentru a fi reînnoit de 3 ori pe zi timp de 7 zile, luați un comprimat oral neutru:
1 picătură de ulei esențial de scorțișoară din China
1 picătură de ulei esențial de Lămâie
Sursa: ZAHALKA, J.P. (2017). Dicționar complet de aromaterapie. Ediții Dauphin, 109.
CINNAMONUL CHINA SAU MONTAIN SARRIETTE?
Uleiul esențial de scorțișoară este foarte eficient împotriva tuturor infecțiilor. Dar, pentru infecțiile sferei urogenitale, este de preferat, uleiul esențial al Munților Savuroși, mai ușor de utilizat. Cutaneu: 1 picătură de Munți Savuroși în 9 picături de masaj cu ulei vegetal pe abdomenul inferior, de 3 ori pe zi, timp de 7-10 zile.
În cazul Asteniei, oboseală
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți și adolescenți. Pe cale orală, luați o picătură de ulei esențial de scorțișoară chineză pe o tabletă neutră, de 2 ori pe zi, timp de 5 zile.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat pentru adulți. Se reînnoiește de două ori pe zi, dimineața și la prânz, 5 zile din 7 în maxim 2 săptămâni. Pe o tabletă neutră:
1 picătură de ulei esențial de scorțișoară din China
2 picături de ulei esențial de lămâie
Sursa: Couic-Marinier, F., & Touboul, A. (2017). Ghidul pământului viu al uleiurilor esențiale.
CINNAMON DE CHINA SAU SPINACH NEGRU?
Uleiul esențial tonic și stimulant, scorțișoară este eficient împotriva oboselii. Dar uleiul esențial de molid negru este la fel de mult și este mult mai flexibil de utilizat. Cutanat, 1 picătură de molid negru diluat în 4 picături de ulei vegetal aplicat în partea inferioară a spatelui, de 3 ori pe zi.
În caz de libido scăzut
UTILIZARE SIMPLĂ
Pentru adulți. Cutanată, 1 picătură de scorțișoară diluată în 40 de picături de ulei vegetal în masaj pe partea inferioară a spatelui.
CANALUL CHINEI SAU YLANG YLANG COMPLETE?
Datorită proprietăților sale stimulante, uleiul esențial de scorțișoară va fi eficient împotriva oboselii sexuale. Dar referința în domeniu este uleiul esențial de Ylang ylang Complete. Dermally, 1 picătură de Ylang Ylang HE în 4 picături de ulei vegetal, pe fundul coloanei vertebrale, de 2 ori pe zi, timp de 10 zile.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat pentru adulți. Pentru a reînnoi dimineața și seara timp de 7 zile, aplicați 4 picături din amestec pe partea inferioară a spatelui.
15 picături de ulei esențial de ghimbir
15 picături de ulei esențial Ylang Ylang complet
15 picături de ulei esențial de Verbena parfumată
15 picături de ulei esențial de scorțișoară
160 picături (8 ml) Ulei vegetal de alun
Pentru a afla mai multe: uleiuri esențiale și libido
Alte aplicații faimoase de scorțișoară chineză
Uleiul esențial de scorțișoară poate fi utilizat pentru ameliorarea altor probleme. Pentru majoritatea utilizărilor, acesta va fi eficient, dar nu neapărat cel mai bun ulei esențial. Prin urmare, indicăm cel mai bun substitut pentru scorțișoară pentru următoarele probleme.
bronșită
Anti-infecțioase, Scorțișoara va fi eficientă împotriva bronșitei. Dar este mai bine să folosiți uleiul esențial al Eucalyptus Globulus, specialist în sfera ORL. Dermally, 1 picătură de Eucalyptus globulus în 4 picături de ulei vegetal pentru a aplica pe piept de 4 ori pe zi, timp de 5 până la 7 zile.
Sindromul Raynaud
Scorțișoara poate fi utilă pentru încălzirea extremităților reci, dar preferă uleiul esențial de cimbru Thujanol, care este mai suplu. Dermic, 2 picături Cimbr cimbru Masaj cimbru pe degete și degetele de la picioare.
Oligomenoree, Amenoree
Scorțișoara poate fi eficientă, dar referința problemelor ciclului menstrual este uleiul esențial al lui Clary Sage. Cutanat, 1 picătură de Clary Sage în 4 picături de ulei vegetal pe abdomenul inferior, de 3 ori pe zi, timp de 1 săptămână înainte de începerea menstruației.
Puțin istorie despre scorțișoară …
CINNAMONUL CHINEI SAU CEILANUL: CE DIFERENȚE?
Veți găsi în comerț (și în cărți) 3 uleiuri esențiale de scorțișoară:
Scorțișoară chinezească, produsă din crenguțele frunze de Cinnamomum cassia;
Scorțișoară de Ceylon – scoarță, adesea denumită scoarță de scorțișoară, obținută din scoarța de Cinnamomum zeylanicum (bețișoare de scorțișoară utilizate în patiserie);
Scorțișoară Ceylon – Frunze, adesea numite frunze de scorțișoară, produse din frunzele Cinnamomum zeylanicum.
Uleiurile esențiale de scorțișoară și scorțișoară de scorțișoară au compoziții biochimice echivalente (între 70 și 85% cinamaldehidă) și, prin urmare, au aceleași proprietăți și aceleași utilizări în aromaterapie. Scorțișoara de scorțișoară, însă, are un parfum mai subtil și mai complex, ceea ce îl face preferat pentru vărul său din China în materie de alimente și parfumerie. Frunzele de scorțișoară, pe de altă parte, au o compoziție biochimică foarte diferită (70 până la 80% din Eugenol) și, prin urmare, are proprietăți și precauții aromaterapice foarte diferite.
În rezumat, pentru aromaterapie, scorțișoară din China = scoarță de scorțișoară.
Scorțișoara este cel mai vechi condiment menționat în papirusul Egiptului Antic. Arzând parfumuri, unguente, balsamuri sau loțiune, egiptenii s-au bucurat de virtuțile scorțișoarei în multe domenii: îmbălsămare mortală, preparate culinare sau secrete de înfrumusețare. Acestea au fost furnizate de puterea maritimă a celebrului Port Alexandria pentru a răspunde cererii din întreaga țară. Marfurile au fost cumpărate de comercianți mici care veneau pe Nil.
După ce a călătorit prin Grecia Antică și puternica Roma, Scorțișoara a găsit un loc de alegere în Evul Mediu. Datorită comercianților venețieni, apotecarele au pregătit remedii fortificate și marii domnii medievali l-au folosit frecvent pentru a-și parfuma mâncărurile. Acest condiment puternic a ascuns subtil carnea puțin depășită, din lipsa unui frigider … Numele său latin „Cin-a-momum” provine de la semnificația „lemn din China și miroase bine”. Astăzi, este mai bine să cumpărați „tub” de scorțișoară, deoarece se combustibil rapid dacă îl cumpărați în pulbere.
Scorțișoara este originară din Asia, și mai precis, din Sri Lanka. Această mică insulă din India a suferit mai multe invazii europene: la rândul lor, englezii, portughezii, francezii sau spaniolii au fost nevoiți să se confrunte cu bună apărare a locuitorilor.
În secolul al XV-lea, portughezii au investit foarte mult în comerțul de mirodenii, ceea ce a readus în valoare mare. Au invadat Kandy, un oraș din centrul Sri Lanka. În multe ocazii, au înființat plantații pe care poporul le-a răsucit cu violență pentru a evita cu orice preț așezarea portughezilor. Această plantă considerată regală nu putea fi cultivată decât de casta Salagama, liderul țării. Cei răi care au încercat să îndrăznească această interdicție au fost pedepsiți cu moartea …
Scorțișoara și uleiul său esențial sunt folosite în întreaga lume în multe preparate culinare: desert, plăcinte, băutură, vin mulat, patiserie. Indienilor adoră să o asocieze cu păsările de curte, carne, orez, legume și bineînțeles curry.
Arborele de scorțișoară poate crește peste tot în lume. Are nevoie de un climat cald, tropical, cu o temperatură constantă între 25 și 30 ° C, între musoni și perioadele de secetă. Acest copac de câțiva metri înălțime (6 – 10 metri) cu frunziș gros este un băutor mare de apă. Florile sale albe dau apoi fructe negre și rotunde, precum strugurii mari. Țările care exportă cel mai mult scorțișoară sunt țările asiatice (China, Sri Lanka, Vietnam), dar și Madagascar.

Shopping cart

close