TARHON

TARHON

Uleiul esențial de Tarragon nu este apreciat doar în gătit, ci și pentru beneficiile sale terapeutice. Antispasmodic, antialergic și digestiv, va fi folosit pentru a lupta împotriva alergiilor, a constipației și a tuturor tipurilor de spasme. Denumire latină: Artemisia dracunculus L. Partea distilată: frunze

Precauții pentru utilizare
Vigilența! Femeile însărcinate și care alăptează, precum și sugarii sub 3 ani nu pot folosi ulei esențial de Tarragon decât în difuziunea atmosferică. Cu toate acestea, toate căile de administrare sunt permise pentru adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 3 ani. Rețineți, însă, că prin inhalare, poate fi iritant pentru unii oameni mai sensibili. În cele din urmă, conține două componente biochimice care sunt alergenice, dar slab dozate.

ALTE PRECAUTII
Aplicare cutanată
Poate fi aplicat pur local. Dacă îl utilizați dermal pentru o perioadă lungă de timp și pe o suprafață mare, asigurați-vă că îl diluați la 20% într-un ulei vegetal (20% ulei esențial și 80% ulei vegetal).

Prin ingestie
Utilizarea orală ar trebui să fie întotdeauna de scurtă durată.

În difuzie
Femeile însărcinate și bebelușii pot folosi acest ulei esențial în difuziunea atmosferică.

Contra-indicații
Nu utilizați în cazul tratamentului anticoagulant din cauza conținutului ridicat de metilcavicol.

Componente alergene
Uleiul esențial de Tarragon conține trei componente alergenice biochimice.

limonen (≤ 5%)
eugenol (≤ 1%)
linalool (≤ 0,5%)
Notă: Cel mai bine este să testați uleiul esențial înainte de utilizare (două picături în cot timp de cel puțin 24 de ore pentru a verifica dacă nu există reacție).

Proprietățile uleiului esențial de tarhon
Uleiul esențial de Tarragon este foarte concentrat în metilchavicol și beta-ocimene. Aceste molecule diferite îi conferă următoarele proprietăți principale:

  • neurotrofic antispasmodic, neurotrofic antispasmodic ++++ (metilchavicol (estragol)): uleiul esențial de Tarragon este antispasmodic datorită concentrației sale mari de metilcavicol (estragol). Acesta din urmă acționează asupra mușchilor și sistemului nervos pentru a-și regla mișcările și pentru a evita spasmele.
  • carminativ, aperitiv, stomacic +++ (metilchavicol (estragol)): uleiul esențial de Tarragon stimulează secrețiile digestive, transformând alimentele pentru a facilita digestia și a preveni acumularea lor în sistemul digestiv.
  • antialergic ++ (metilchavicol (estragol)): uleiul esențial de Tarragon are proprietăți antihistaminice datorită metilcavicolului (uneori numit estragol), foarte concentrat.
  • antiparazitar intestinal + (metilchavicol (estragol)): uleiul esențial de Tarragon, și în special metilchavicol, va împiedica rămânerea alimentelor în intestin și, astfel, va împiedica dezvoltarea paraziților.

Dar și aceste proprietăți secundare:

  • antivirale
  • antibacterian
  • infecție
  • pozitivistă

 

Pentru a lupta cu sughițul
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 6 ani Pe cale orală, 1 picătură pură de ulei esențial de tarhon sub limbă. Dacă este necesar, repetați 10 minute mai târziu cu 1 picătură pe o tabletă neutră.

De la 3 ani Pe cale dermică, o picătură de ulei esențial de tarhon în 4 picături de ulei vegetal în aplicare cutanată pe plexul solar la fiecare 15 minute timp de o oră.

UTILIZAREA ÎN SINERGIE
De la 3 ani Asociați un aport de 2 picături din această sinergie pe un zahăr, miere sau o tabletă neutră la fiecare 15 minute timp de 1 oră până la o aplicare cutanată pe plexul solar de 4 picături la fiecare 30 de minute. :

60 picături de ulei esențial de tarhon
40 de picături de ulei esențial de Cardamom
20 de picături de ulei esențial de Lavandă Adevărat
Mai multe detalii sau alți utilizatori: uleiuri esențiale împotriva sughițului.

În caz de tic nervos
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 6 ani Pe cale orală, 1 picătură de ulei esențial de tarhon pe o tabletă neutră. Dacă este necesar, repetați 10 minute mai târziu cu 1 picătură pe o tabletă neutră.

De la 3 ani Pe cale dermică, 1 picătură de ulei esențial de Tarragon în 4 picături de ulei vegetal în aplicare cutanată pe plexul solar și la încheieturi. Reînnoiește o dată după 10 minute.

În cazul unor reguli dureroase
UTILIZARE SIMPLĂ
Adulți și adolescenți.

Calea orală: 1 picătură pură de ulei esențial de tarhon sub limbă.
Cutanat: 1 picătură în 4 picături de ulei vegetal în masaj pe burtă. A reînnoi în fiecare oră până la îmbunătățire.
UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Adulți și adolescenți. Se reînnoiește de 4 ori pe zi până la îmbunătățire. Masează fundul burticii cu 6 picături din acest amestec, făcând mișcări în cercuri:

45 de picături de ulei esențial de Bergamot
30 de picături de ulei esențial de tarhon
30 de picături de ulei esențial Sage Clary
30 de picături de ulei vegetal de Borage
Mai multe detalii: uleiuri esențiale împotriva perioadelor dureroase.

În caz de aerofagie, balonare, flatulență
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 6 ani Oral, 2 picături de ulei esențial de Tarragon pe o tabletă neutră, după masă. Avertisment, nu folosiți mult timp, păstrați această utilizare ocazională.

Sursa: Zahalka, J-P. (2017). Dicționar complet de aromaterapie. Dauphin.

De la 3 ani Cutanat, 1 picătură de tarhon în 4 picături de masaj cu ulei vegetal pe abdomen.

UTILIZAREA ÎN SINERGIE
Rezervat de peste 6 ani. După fiecare masă, masează zona de burtă și stomac cu această sinergie până la 1 săptămână:

1 picătură de ulei esențial de tarhon
1 picătură de ulei esențial de Cumin
1 picătură de ulei esențial de mentă
3 picături de macerat uleios de sunătoare

Sursa: Festy, D. (2008). Biblia mea de uleiuri esențiale. Leduc. s.

Tarhon sau Cardamon?
Uleiul esențial de Tarragon este cunoscut pentru beneficiile sale digestive în caz de afecțiuni digestive. Antispasmodic, va reduce anumite tulburări, dar uleiul esențial cel mai potrivit pentru aceste tulburări de dispepsie rămâne cel al Cardamomului: pe cale orală, 1 picătură într-o linguriță de ulei de măsline sau miere de 3 ori pe zi; sau dermic, diluați până la 20% într-un ulei vegetal pentru a aplica pe abdomen de 3 ori pe zi.

În caz de astm alergic, febra fânului
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 6 ani Pe cale orală, 1 picătură pură de ulei esențial de tarhon pe 1/2 zahăr.

De la 3 ani Cutanat, 1 picătură în 4 picături de masaj cu ulei vegetal pe plexul solar.

UTILIZAREA ÎN SINERGIE
De la 3 ani Se reînnoiește de 2-4 ori pe zi pentru maxim 5 zile. Masează aripile nasului, sinusurile și toracele cu câteva picături din acest amestec:

30 de picături de ulei esențial de musetel roman
30 de picături de ulei esențial de Marjoram cu scoici
60 picături de ulei esențial de tarhon
qs 50 ml ulei vegetal de Inophylophyllus.

Sursa: Couic-Marinier, F., & Touboul, A. (2017). Ghidul pământului viu al uleiurilor esențiale.

Tarhon sau Musetel Roman?
Foarte antispasmodic, dar și antialergic, uleiul esențial de Tarragon este adaptat pentru alergiile respiratorii. Cu toate acestea, împotriva astmului alergic, este mai bine să favorizezi musetelul roman: cutanat, 1 picătură pură pe plexul solar și o picătură pe un suport neutru sub limbă, pentru a reînnoi în fiecare sfert de oră în timpul unei criză.

În caz de boală de mișcare, greață, vărsături
UTILIZARE SIMPLĂ
De la 3 ani Pe cale orală, 1 picătură pură sub limbă, maxim de 3 ori pe zi.

TARHON SAU MENTA PIPERATA?
Uleiul esențial de TARHON este eficient împotriva greaței și a bolii de mișcare, dar nu la fel de mult ca Menta: la adulți și adolescenți, 1 picătură sub limbă sau respirați direct sticla, cât mai curând necesar. Pentru copii, preferăm uleiul esențial de lămâie, mai moale, în proporție de 1 picătură într-o linguriță de miere sau un zahăr sau o tabletă neutră pentru a-l lăsa să se topească în gură.

Alte aplicații celebre ale Tarhonului
Uleiul esențial de Tarhon este folosit în multe ocazii, în special în legătură cu proprietățile sale antispasmodice, carminative și antialergice. Pentru majoritatea utilizărilor, acesta va fi eficient, dar nu neapărat cel mai bun ulei esențial. Prin urmare, vă indicăm cel mai bun înlocuitor al Tarragonului pentru următoarele probleme.

Crampe musculare
Tarhon eficient, dar … este mai bine să folosești uleiul esențial de Gaulthérie Odorante: pentru adulți și adolescenți, masează ușor zona în cauză cu 1 picătură în 4 picături de ulei vegetal, de 4 ori pe zi, până la îmbunătățire .

Diaree, Turista
Tarhon eficient, dar … este mai bine să folosiți ulei esențial de scorțișoară: pe cale orală, 1 picătură pe un mediu pentru a lăsa să se topească în gură, de 4 ori pe zi, până la îmbunătățire.

Nevralgia, Sciatica
Tarhon eficient, dar … este mai bine să folosiți uleiul esențial de lămâie Eucalytpsu: dermic, 1 picătură de lămâie de eucalipt în 4 picături de ulei vegetal, de 3 – 4 ori pe zi pe zona dureroasă, până când ‘spre îmbunătățire.

 

PUBLICARE: Meepagala, K. M., Sturtz, G., & Wedge, D.E. (2002). Constituente antifungice ale fracției uleiului esențial de Artemisia dracunculus. Var.dracunculus. Jurnalul de chimie agricolă și alimentară, 50 (24), 6989-6992. https://doi.org/10.1021/jf020466w
PUBLICARE: Bedini, S., Flamini, G., Cosci, F., Ascrizzi, R., Echeverria, M.C., Guidi, L.,. . . Conti, B. (2017). Artemisia spp. uleiuri esențiale împotriva bolii care transportă boala Calliphora vomitoria. Parazite și vectori, 10 (1). https://doi.org/10.1186/s13071-017-2006-y
PUBLICARE: Pandey, A. K., & Singh, P. (2017). Genul Artemisia: o revizuire a literaturii 2012-2017 privind compoziția chimică, activitățile antimicrobiene, insecticidele și antioxidante ale uleiurilor esențiale. Medicamente, 4 (3), 68. https://doi.org/10.3390/medicines4030068
PUBLICARE: Maham, M., Moslemzadeh, H., & Jalilzadeh-Amin, G. (2013). Efectul antinociceptiv al uleiului esențial de tarhon (Artemisia dracunculus). Biologie farmaceutică, 52 (2), 208-212. https://doi.org/10.3109/13880209.2013.824007
LUCRU: Festy, D. (2018). Biblia mea de uleiuri esențiale: Ghid complet de aromaterapie. Edițiile lui Leduc.
LUCRU: Charie, T. (2019). Pentru a vindeca după uleiurile esențiale. De ce și cum funcționează? Editions du Rocher.
LUCRU: Couic Marinier, F., & Touboul, A. (2017). Ghidul pământului viu al uleiurilor esențiale. Ediții de pământ viu.
WEBSITE: PFAF, Plante pentru un viitor. Artemisia dracunculus Tarragon, baza de date engleză a plantelor PFAF. https://pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Artemisia+dracunculus

Shopping cart

close